Manchester United jakter på fans som hyller Lukaku med sang stemplet som rasistisk

Klubben har bedt om å få overvåkingsbilder fra Southampton.

Southampton-Manchester United 0-1

Se kampsammendrag i videoen øverst.

Romelu Lukaku ble matchvinner for Manchester United mot Southampton og ble naturlig nok hyllet av fansen.

Mindre populært var det at superspissen ble hyllet med sangen som er blitt kraftig kritisert for å være rasistisk og diskriminerende.

Før helgen gikk både Manchester United og spilleren selv ut med et ønske om at sangen ikke skulle brukes.

Likevel ble den sunget for full hals av Manchester United-supportere på St. Marys - akkompagnert av en sang som gikk slik: «Vi synger det vi vil, vi er Manchester United, vi synger det vi vil.»

Bedt om video

Det er ikke klubben selv enig i, og har til britiske nyhetsbyrået PA kommet med en uttalelse der de sier de vil gå til ytterligere skritt i saken.

– Klubben snakker om saken med politiet og har bedt om overvåkingsbilder fra Southampton. Vi vil prøve å identifisere de personene som ikke viste respekt for spillerens ønske om at sangen ikke ble sunget, skriver Manchester United i uttalelsen.

United-manager José Mourinho ble spurt om at sangen fremdeles var i bruk etter kampen. Han svarte på klassisk vis.

– Jeg forstår ikke hva fansen synger. Den eneste musikken jeg forstår tydelig er den fra motstanderne mine når de sier at Mourinho skal dra en viss plass. Det er den eneste jeg forstår, sier Mourinho etter kampen ifølge Independent.

– Det eneste jeg vil si, er at fansen var fantastisk. Støtten var fantastisk fra det første til det siste minuttet. Det er viktigere å ha det når man forsvarer seg og er utslitt, enn når man vinner 3- eller 4-0.

– Vil ta ytterligere aksjon

Lukaku har vært en kjempesuksess på Old Trafford så langt, og det er forståelig at han har fått sin egen hymne.

Målscoreren takket før helgen for støtten, og at han trodde sangen var laget uten dårlige intensjoner, men at det var på tide å gå videre. Uten at supporterne virket å være enig i det.

– Manchester United har nulltoleranse overfor støtende synging og oppførsel. Klubben har klart og tydelig gitt beskjed om at man ønsker at den sangen ikke blir brukt lenger. Klubben har jobbet med de aktuelle organisasjonene og supportergruppene i et forsøk på å få avskaffet støtende oppførsel og vil ta ytterligere aksjon mot enkeltpersoner dersom dette fortsetter, står det også i uttalelsen sendt til pressen etter kampen.