Drømmestarten fortsetter: Lukaku matchvinner

Målene renner inn for Romelu Lukaku, mens José Mourinho ble sendt på tribunen.

Southampton-Manchester United 0-1

Se kampsammendraget øverst.

Romelu Lukaku ble matchvinner da Manchester United tok en hardt tilkjempet borteseier mot Southampton.

Lukakus mål i den første omgangen ble avgjørende da hjemmelagets harde press i andreomgang ikke ga uttelling.

– Veldig lite fungerte for Manchester United, men de holder nullen og vinner på en veldig middels dag, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

– Man kan ikke fremstå slik ved neste anledning, for den andreomgangen var litt på sparebluss. Da ser man hvor viktig det er å holde nullen.

Kanskje var det nerver og frustrasjon som gjorde at José Mourinho ble sendt av banen etter at Southampton fikk et hjørnespark på overtid. Portugiseren gikk inn på banen mens han manet spillerne til å komme seg i posisjon. Fjerdedommeren tilkalte seg hoveddommeren, som viste Mourinho på tribunen.

– Jeg vet ikke hvorfor, du må spørre dommeren, svarer Mourinho selv om hendelsen.

Med seks mål på sine seks første Premier League-kamper har spissen fått en drømmestart på oppholdet på Old Trafford. Det er like mange scoringer som Louis Saha klarte på sine første seks kamper, og bare Wayne Rooney (ni i 2011/12) har scoret flere mål på Premier League-sesongens seks første kamper.

I alle turneringer er det åtte mål på åtte kamper for 24-åringen.

Viste styrke

I TV 2 Premier League-studios konkurranse «Tippelappen» var et av spørsmålene om Romelu Lukaku skulle få nettkjenning.

– Jeg tippet at Lukaku ikke skulle score. Hvor dum går det an å bli? Han fortsetter å øse inn, sa Stamsø Møller.

– Romelu trenger en sjanse for å sette ballen i nettet. Vi er takknemlige for at vi har ham, sier Uniteds stopperkjempe Phil Jones.

Lukaku viste både kraft, teknikk og et kaldt hode da han ga gjestene ledelsen, etter et strålende angrep der alle ti utespillere var involvert for United.

Belgieren vant duellen inne i feltet og fikk headet innlegget fra Ashley Young hardt mot mål. Fraser Forster reddet, men ballen havnet rett i beina på Lukaku som fikk stokket beina og satt ballen i nettet.

– Det var en tøff kamp, men jeg er veldig fornøyd. Romelu Lukakus jobb er så viktig for oss. Han scoret målet, og jobbet hardt, som alle andre, sier José Mourinho.

Det var relativt sjansefattig i den første omgangen, men Manchester United var det farligste laget. Laget har vunnet alle kampene de har tatt ledelsen i denne sesongen, men Southampton var ikke innstilt på å gi seg uten kamp av den grunn.

Massivt Southampton-press

Andreomgangen var helt og holdent hjemmelagets, og det ble en kamp med ryggen mot veggen for United.

– Vi er fornøyd med tre poeng, men ikke veldig fornøyd med prestasjonen. Forrige sesongen ville vi kommet her og spilt uavgjort eller tapt, men vi må være bedre, sier Phil Jones.

Etter fem minutter av den kom den første store sjansen på et hjørnespark, men Yoshidas hælflikk gikk rett i en United-stopper og Phil Jones fikk forstyrret Oriol Romeu nok til at han satte andreballen utenfor.

Hjemmelaget holdt oppe trykket og presset United utover omgangen. De Gea ble testet med flere langskudd, og Southampton skapte flere farligheter på hjørnespark.

Endret taktikk

Hvor presset bortelaget var kan vises med at José Mourinho byttet ut offensive Henrikh Mkhitaryan og satte innpå forsvareren Chris Smalling med et karter igjen.

– Jeg følte at noen av guttene ikke var helt på hugget. Det føltes ikke som om vi kunne score tre eller fire mål som vi av og til gjør, så alternativet var å sikre at vi tok alle poengene, forklarer José Mourinho etter kampen.

– Det er ikke alltid mulig å fungere på det høyeste nivået, men vi kjempet hardt. Vi gjorde det mange Premier League-lag gjør hele kampene, som er å spille med fem forsvarere.

Er det en ting Mourinho og denne Manchester United-utgaven kan, så er det å holde motstanderne fra livet. Kampen rant ut til 1-0-seier for Manchester United, som måtte se Manchester City rykke fra dem på målforskjellen etter at de knuste City.