SKUFFET: Anders Skaarseth, Tobias Foss og Kristoffer Halvorsen fikk det ikke til å stemme på fredagens fellesstart.
SKUFFET: Anders Skaarseth, Tobias Foss og Kristoffer Halvorsen fikk det ikke til å stemme på fredagens fellesstart. Foto: Hommedal, Marit

– Jeg gir den norske VM-innsatsen terningkast to

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad er ikke imponert over de norske rytterne så langt i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andreas Leknessunds 8. plass fra junior-tempoen er Norges beste resultat så langt i VM. TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad er ikke imponert over hva de norske rytterne har prestert. Kaggestad mener den norske innsatsen kvalifiserer til terningkast to.

– Det er ikke blitt noen medaljer, og vi er i grunnen ganske langt unna. For øyeblikket er vi litt skuffet. Vi har hatt to medaljesjanser: Tempoen for juniorer og U23-fellesstarten. På fellesstarten var vi forholdsvis langt unna. Det har det vært et mesterskap under pari. Jeg gir det terningkast to så langt, sier Kaggestad.

Han var ikke overrasket over at Kristoffer Halvorsen måtte slippe hovedfeltet i laksebakken. Han er mer overrasket over at det norske laget ikke hadde en bedre plan b.

– På kvinnesiden savner jeg rett og slett nivået. Det gjelder både juniorer og seniorer. Nå har ikke kvinnene kjørt fellesstarten ennå, men i juniorklassen var vi svake. Jeg var ikke helt fornøyd med hvordan U23-laget fungerte. De har vært hauset ganske opp. Jeg tror man har glemt at det er ganske mange gode nasjoner. Halvorsen manglet litt. Han kom ikke opp laksebakken, akkurat som vi fryktet. Jeg var redd for at han skulle dette av, og det fikk jeg bekreftet. Det viser at han har litt igjen å jobbe med. Det skal ikke veldig krevende løyper til før han detter av. Jeg synes Norge la opp til at det skulle være litt for mange ryttere rundt Halvorsen, sier han.

Nå venter to dager med gode norske medaljemuligheter. Det er ventet at de norske rytterne vil kjempe om medalje både på lørdagens fellesstart for juniorer og søndagens fellesstart i seniorklassen. Kaggestad mener både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff kan kjempe om gull på en god dag.

– Det er mange medaljekandidater i herreklassen, men jeg fikk en god følelse da jeg så U23-rittet. Jeg tror også at Kristoff kan være med over toppen. Det kommer an på hvor tøft det blir kjørt og hvor lenge det er igjen til mål før Frankrike og Belgia begynner å kjøre, sier TV 2-eksperten.

Han tror ikke det vil bli like enkelt for ryttere i brudd å holde unna etter laksebakken i seniorklassen.

– I juniorklassen for jenter så vi at Elena Pirrone kom aleine i mål. I U23-klassen holdt Lennard Kämna og Benoit Cosnefroy unna for det jagende hovedfeltet. Nå er proffene mye sterkere enn U23-gutta, så jeg tror det blir vanskeligere for utbrytere å holde unna. Vi er foreløpig på terningkast to, men det kan fort jobbe seg opp til en femmer, sier han.