TV-INNTEKTER: En ny TV-avtale kan føre til at overgangssummene stiger ytterligere, skriver engelsk avis.
TV-INNTEKTER: En ny TV-avtale kan føre til at overgangssummene stiger ytterligere, skriver engelsk avis. Foto: Jon Super

United-sjefen varsler om Facebook-bud på Premier League-rettighetene

Ed Woodward spår ny gigantavtale for Premier League-klubbene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester Uniteds visedirektør, Ed Woodward, har uttalt at Amazon og Facebook kommer til å melde seg på i kampen om strømmerettighetene for Premier League fra 2019 til 2022, ifølge BBC.

– Jeg tror absolutt de kommer til å by. Det var utrolig sterk interesse fra deres side forrige gang rettighetene skulle selges. Vi har hørt dette rundt «Premier League-bordet», og vi har hørt det fra et europeisk perspektiv når det gjelder Champions League- og Europa League-rettighetene, sier Woodward til The Guardian.

– Jeg tror vi kommer til å se en økende interesse fra deres side fremover, og vi ønsker en slik tanke velkommen, legger United-direktøren til.

Ifølge Telegraph vil en avtale med Facebook eller Amazon sørge for en ny, gedigen TV-inntektsøkning for Premier League-klubbene. Avisen tror det kan føre til at de elleville overgangssummene i England vil øke ytterligere.

Facebook skal være svært målbevisste i forsøket på å sikre seg sportsrettigheter. Tidligere i september bydde de om lag 4,4 milliarder kroner for å sikre seg rettighetene til Indian Premier League (den indiske cricket-ligaen), men fikk avslag, skriver Telegraph. I tillegg har Facebook en avtale om å sende 22 MLS-kamper i løpet av 2017.

Amazon har på sin side sikret seg rettighetene til å strømme ti torsdagskamper fra NFL, noe de betalte om lag 370 millioner kroner for.

I august snappet selskapet rettighetene til å sende tennisturneringen ATP rett foran nesen på Sky. De bydde 100 millioner kroner, og fikk dermed rettighetene til deres første store live-arrangement utenfor USA.

Den engelske avisen melder at Google og Netflix også kan komme til å melde seg på i kampen om rettighetene for engelsk fotball. Auksjonen starter senere dette året, og er forventet å bli avsluttet i februar 2018.

TV 2 har rettighetene til å sende Premier League i Norge ut 2018/19-sesongen.