Fotballjentene med målshow: – Stemningen har aldri vært bedre

Elise Thorsnes mener bråket etter EM-fiaskoen har gjort landslaget godt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge-Slovakia 6-1

Se Graham Hansens lekre 4-0-scoring i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Norge har fått en flying start på VM-kvalifiseringen etter å ha fulgt opp 4-1-seieren over Nord-Irland med å knuse Slovakia 6-1.

En fantastisk førsteomgang la grunnlaget for seieren.

– Vi gjør en fantastisk førsteomgang med seks scoringer og fine mål. Vi kunne ha scoret mer og viser frem et virkelig godt angreppsspill, sier landslagssjef Martin Sjögren til TV 2.

Styrket av Hegerberg-bråket?

De norske fotballkvinnene har med det taklet oppstyret rundt Ada Hegerbergs landslagsnekt på en god måte.

I LOFOTEN: Mens de norske landslagskvinnene spiller VM-kvalifisering er Ada Hegerberg i Lofoten og spiller inn kampanjefilm for UEFA. FOTO: Ivar Waage Johansen/Globus Media
I LOFOTEN: Mens de norske landslagskvinnene spiller VM-kvalifisering er Ada Hegerberg i Lofoten og spiller inn kampanjefilm for UEFA. FOTO: Ivar Waage Johansen/Globus Media

Den norske stjernen sa takk for seg på landslaget, etter å ha vært sterkt kritisk til landslagsledelsen i påfølge av EM-fiaskoen.

Det har naturlig nok skapt overskrifter og vært kime til kritikk for både forbund, trenere og landslaget i seg selv.

I EM, med Lyon-stjernen på laget, ble det null mål og rett ut etter gruppespillet. Etter to kamper i VM-kvaliken, riktignok mot svakere motstand, er målforskjellen 10-2.

– Jeg vil si stemningen aldri har vært så bra som nå. Det har kanskje gjort oss godt det som har skjedd. Stemningen er fantastisk bra, sier Elise Thorsnes til TV 2.

Thorsnes har vært plassert mye på backen på landslaget, men uten Hegerberg fikk hun sjansen på topp der hun stort sett spiller på klubblaget. Hun tok vare på sjansen med en nettkjenning.

– Det er mye kjekke jenter, og vi fungerer godt sammen. Det er god stemning mellom oss og trenerapparatet. Det har vært noen veldig kjekke dager med oss og trenerapparatet, sier Thorsnes etter to storseiere på ti dager.

– Vi startet denne samlingen med å få rensket luften, og har hatt det veldig gøy på kveldene - i tillegg til et veldig trøkk på trening, sier en annen målscorer, Guro Reiten, til TV 2.

Graham Hansen-show

I tillegg til Thorsnes tok den gjenværende superstjernen Caroline Graham Hansen som tok ansvar. I tillegg til to scoringer skaffet driblefanten Norge et straffespark.

Graham Hansen tok over showet på 3-0 27 minutter ut i førsteomgang. Først chippet hun inn 4-0 med kampens vakreste mål, før hun skaffet straffe som Maren Mjelde satte i mål. Før pausen fikk Graham Hansen sjansen fra straffemerket og fastsatte pauseresultatet til 6-0.

Da var man på vei til å finne frem skjemaene til Norges største seiere gjennom tidene, en liste som toppes av 17-0 mot nettopp Slovakia i 1995.

– Alt i alt så syns jeg vi skal være veldig fornøyd med at vi er så gode som vi er, i alle fall i førsteomgangen, sier Graham Hansen til TV 2.

Hun var fornøyd med at alle de fire fremste havnet på scoringslisten.

– Vi har godt samspill. Alle spiller ballen til alle, og alle får være med scoringslisten. Det er veldig, veldig gøy.

Svak andreomgang

Norge tok foten av gassen, slurvet litt mer og Slovakia reduserte i andreomgang uten at Norge klarte å få ballen mellom stengene i en svak andreomgang av de norske kvinnene.

– Det er kjipt, men kanskje vi trengte en slik vekker før vi møter Nederland. Vi får ta med oss at vi ikke har vært perfekte i noen av kampene så langt, sier Graham Hansen.

Seieren var imidlertid aldri i tvil. Kampen var i realiteten over etter bare drøye 20 minutter.

Det tok bare fire minutter før bursdagsbarnet Lisa-Marie Utland satte inn ledermålet, og etter det gikk det slag i slag. Elise Thorsnes satte inn 2-0 og Guro Reiten Norges tredje da 20 minutter var spilt.

Norge møter Nederland, den antatt tøffeste motstanderen i gruppen, i oktober.

– Det er stor forskjell på Nederland og Slovakia. De er europamestere og var det beste laget i EM. Det blir en tøff utfordring for oss, sier Sjögren.