Nedrykksspøkelset truer AAlesund:

Vraket kontroversiell profil og tapte igjen

– De involverte må svelge noen kameler skal klubben overleve i Eliteserien, sier Jesper Mathisen.

Odd-Aalesund 3-2

Aalesund prøvde seg på en sluttspurt etter å ha havnet under 0-3 på Skagerak Arena i mandagens eliteseriekamp, men det ble for lite, for sent.

En strafferedusering av Mos og et selvmål av Fredrik Semb Berge sørget for at kampen endte 2-3. Aalesunds åttende kamp på rad uten seier.

– De har klart å rote seg inn i nedrykkstriden, slår TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen fast.

– Avslutningen på sesongen ser knalltøff ut for Aalesund, så jeg tror de må ta godt med poeng i de fire neste kampene om ikke dette skal bli veldig skummelt for AaFK-fansen i slutten av november.

AaFKs fire neste kamper er Sogndal (h), Sandefjord (b), Vålerenga (b) og Kristiansund (h). På tabellen er det to poeng ned til Sogndal på kvalifiseringsplass.

– Det er altfor lett å score mål på oss i dag også, så de tre baklengsmålene ble skjebnesvangre. Det vi viser etter det, det står det respekt av. Hvis vi fortsetter som vi gjør i andreomgang, så er jeg sikker på at det blir flere poeng fremover, sier Aalesund-trener Trond Fredriksen til Eurosport.

– Må svelge noen kameler

Bråket rundt Edwin Gyasi har vært med å gjøre en tung situasjon verre.

TRENGS: Edwin Gyasi i glade tider for Aalesund mot Sandefjord.
TRENGS: Edwin Gyasi i glade tider for Aalesund mot Sandefjord. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

Nederlenderen er flere ganger blitt irettesatt for brudd på interne regler i klubben, og til tross for at han var spilleklar til dette oppgjøret valgte Aalesund-trener Fredriksen ikke å ta med vingen.

– At han ikke er med er en av hovedgrunnen til at Aalesund ser ut som et helt annet lag. Fredriksen har sett seg mektig lei på oppførselen hans, og jeg kan selvfølgelig forstå at han ikke har bruk for spillere som ikke kan respektere de retningslinjene som er satt, sier Mathisen

– Samtidig blir jo Aalesund sitt sportslige produkt betydelig svekket uten han på banen, så det spørs om ikke alle involverte må svelge noen kameler og sørge for at alle gjør sitt beste for at Aalesund er en del av Eliteserien i 2018 også.

Drømmestart for Odd

I det motsatte oppgjøret i juni endte det 5-1 til Aalesund, tangotrøyenes siste seier, så det var et revansjesugent hjemmelag som begynte best. Banespillet bølget frem og tilbake, men mens Aalesund ble stoppet ved halvsjanser kom Odd til betydelig større muligheter.

Andreas Lie laget straffe etter tre minutter, da han kastet seg inn og felte Etzaz Hussain. Straffesparket satte Jone Samuelsen i mål.

– Det er ingen tvil om straffesparket. Det er klønete keeperspill, og du ser at han fortvilet prøver å komme seg unna beina, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Doblet før pause

Lie gjorde opp igjen for mye da han i løpet av det første kvarteret reddet gode forsøk fra både Oliver Berg og Hussain, men det tok bare 20 minutter før Odd ledet 2-0.

Hjemmelaget kombinerte fint på høyresiden og Espen Ruud spilte fri Oliver Berg mot dødlinjen. Berg slo ballen hardt inn, der en uheldig Grétarsson endte opp med å skli ballen i mål.

Etter 2-0-scoringen kunne Odd kontrollere kampen fullstendig inn til pause.

Ny tidlig scoring før comebackforsøk

Trond Fredriksen fikk heller ikke den nødvendige fyren på guttene sine ved hjelp av pausepraten. Det tok bare to minutter før det stod 3-0.

Et frispark fra Etzaz Hussain fant Elbasan Rashani, som helt upresset kunne sette ballen inn bak Lie.

Mos satte inn den første reduseringen på et straffespark etter timen, etter at Elbasan Rashani hadde dratt ned AaFK-spissen.

Det ble litt nerve i kampen etter Aalesunds andre redusering. Et innlegg fant Thanasis Papazoglou på bakerste stolpe. Headingen ble stoppet av Sondre Rossbach. Returen traff imidlertid Mostafa Abdellaoue og Fredrik Semb Berge før den trillet over målstreken.

På overtid var Papazoglou centimetere unna å fullføre comebacket, men headingen gikk via Steffen Hagen og over.

– Vi var utrolig svake de første 20 minuttene av andreomgang, men etter det fikk vi justert oss, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.

Han var glad for at Odd scoret tre mål og tok totalen opp på 19 på 21 kamper.

– Vi prøver å spille Odd-fotball, opp og frem, men før i år har vi ikke scoret. Nå scoret vi tre, det er jeg glad for.

– I første omgang viste vi det som bor i oss, men etter pause kunne det ha gått galt. Heldigvis dro vi det i land, sa Odds Jone Samuelsen til Eurosport.

Tror ikke på medaljer til Odd

Semb Berge scoret selvmål og ble utvist i 1-5-tapet på Color Line, men denne gangen fikk kampen en lykkelig slutt. Odd klatrer etter seieren opp på sjetteplass i Eliteserien, og legger et eventuelt nedrykksspøkelse bak seg.

Det er imidlertid fortsatt sju poeng opp til Sarpsborg på bronseplass, noe som kan bli til fire med seier i en hengekamp.

– Slik de har fremstått i år har jeg liten tro på at de skal bli involvert i noen medaljekamp. Dette ser for meg ut til å bli en slags mellomsesong for Odd, sier Jesper Mathisen.

– De har mange spillere på utgående kontrakt, i tillegg til at de i sommer solgte både Rafik Zekhnini og Fredrik Oldrup Jensen. Det gjør at Fagermo får muligheten til å bygge opp et nytt lag mot neste sesong, og det blir spennende å se hva de foretar seg på overgangsmarkedet.

Lik TV 2 Sporten på Facebook