UNG: Pietro Pellegri er bare 16 år gammel, og har allerede scoret tre Serie A-mål.
UNG: Pietro Pellegri er bare 16 år gammel, og har allerede scoret tre Serie A-mål. Foto: Simone Arveda

Faren tok til tårene da 16-åringen satte utrolig målrekord

Pietro Pellegri ble historisk i Serie A søndag.

Pietro Pellegri, som er født 17. mars 2001, scoret søndag to mål i Genoas 3-2-tap mot Lazio.

Dermed ble han den yngste spilleren til å score to mål i samme kamp i Serie As historien, og den eneste født i det 21. århundret som har klart bragden i Italias toppdivisjon.

Ekstra spesielt er det at Pellegris far, Marco Pellegri, er Genoas assistenttrener. En tydelig rørt far klarte ikke å holde tårene tilbake da sønnen satte inn Genoas andre mål, skriver Telegraph.

Heller ikke hovedpersonen selv klarte å holde tårene tilbake i intervjuet etter kamp.

– Både for meg og min far er dette en stor kveld. Siden jeg begynte å spille fotball har han alltid fulgt meg på trening, enten det har regnet eller vært kaldt, sa Pellegri ifølge Telegraph.

I mai brukte 16-åringen bare tre minutter på å score sitt første mål i debuten fra start mot Roma, og står nå med tre Serie A-mål på totalt 131 minutter spilt i toppdivisjonen. Han har uttalt at Zlatan Ibrahimovic er hans store idol, en spiller Guardian-skribent Paolo Bandini mener Pellegri ligner på i stilen.

«På overflaten er det likheter mellom ham og Zlatan. Begge er tekniske spillere som er komfortable med å spille med ryggen mot mål», skriver Bandini.

Ifølge Guardian-skribenten takket Pellegris nei på begges vegne til en overgang til Manchester United. Nå skal Inter, Juventus og AC Milan være blant klubbene som jakter på supertalentet.