Tidlig rødt kort spolerte kvelden for Viking – nå har Stavanger-klubben den ene foten i OBOS-ligaen

Viking tok ledelsen hjemme mot Molde i Eliteserien, men et rødt kort og en straffe imot like etter ble starten på nedturen i det som til slutt ble 2-3-tap.

Se hvordan Molde forverret Viking-krisen i Sportsnyhetene øverst!

Kampen startet på beste måte for laget som er avhengig av trepoengere framover for å overleve i Eliteserien.

Et frispark fra Kristoffer Haugen etter halvannet minutt traff Babacar Sarr, som var uheldig og satte ballen i eget nett.

Men før kvarteret var spilt sto Viking-forsvaret for høyt og gjorde det enkelt for Molde å spille ballen i bakrom. Fredrik Brustad kom alene mot Amund Wichne da han fikk en dytt i ryggen av Viking-forsvarer José Manuel Cruz.

Dommer Martin Lundby pekte på straffemerket og viste spanjolen av banen før Bjørn Bergman Sigurdarson satte straffesparket i mål til 1-1.

Tommy Høiland satte ballen i mål til 2-1 til Viking etter 29 minutter, men han ble korrekt avvinket for offside. I stedet smalt det i andre enden kun noen minutter senere da Martin Ellingsen dukket opp inne i feltet og bredsidet inn 2-1 til gjestene.

Viking-laget maktet å utligne da Tommy Høiland satte inn 2-2 etter 77 minutter. Fredrik Torsteinbø serverte den tidligere Molde-spilleren på fem meter, og spissen gjorde ingen feil.

Viking-fansen hadde imidlertid så vidt rukket å finne setene igjen da Erling Braut Håland helte kaldt blod i årene deres.

Nok en gang sto vertenes forsvarslinje for høyt, og ballen ble lempet i bakrom. Der kom Fredrik Aursnes og Håland alene gjennom, og førstnevnte spilte ballen på tvers til 17 år gamle Håland som satte inn 3-2.

Resultatet gjør at Viking blir liggende sist med 15 poeng, mens Molde er på fjerdeplass med 37 poeng.