Volleyperle og Lukaku-scoring i Rooneys Old Trafford-retur: – En stilstudie i hvordan det skal gjøres

Wayne Rooney ble mottatt som en helt på Old Trafford, men Manchester United ble for sterke for Everton og vant 4-0 søndag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United – Everton 4-0 (1-0):

Wayne Rooney ble hyllet av Manchester United-fansen på Old Trafford før kampen, men etter kampen fikk Everton-stjernen lite å juble for.

Se alle scoringene øverst!

Manchester United vant nemlig 4-0 takket være scoringer av Antonio Valencia, Henrikh Mkhitaryan, Romelu Lukaku og innbytter Anthony Martial.

– Etter pause hadde Everton kontroll på kampen, men kvalitetsforskjellen på lagene viste seg til slutt. Å score mot min gamle klubb betyr ingenting, det var bare nok en scoring, sa Lukaku, som fikk kritikk for å ha feiret sin scoring foran Everton-fansen.

– Vel, det var litt vennskapelig erting etter at jeg misset på et frispark, forklarte United-spissen, ifølge BBC.

Manchester United topper Premier League-tabellen sammen med Manchester City. Begge har 13 poeng og imponerende 16-2 i målforskjell etter sesongens fem første kamper.

– Det er blitt en trend i Premier League at lagene spiller med fem forsvarsspillere, og den beste måten å håndtere det på er å spille med fem forsvarsspillere selv. Når du ikke prøver å matche motstandernes taktiske system så er det en risiko. Så vi spilte med tre på topp sammen med Henrikh Mkhitaryan. Det er viktig å være effektive når du kommer til så lite sjanser. Etter vårt andre mål, så var kampen avgjort, sa Manchester United-manager José Mourinho til BBC etter kampslutt.

– Jeg er veldig fornøyd. Men 0-4-tap var ikke fortjent for Everton, for de ga oss virkelig kamp, poengterte han.

– En stilstudie i hvordan det skal gjøres
Manchester United tok ledelsen med en skikkelig kandidat til årets mål. Antonio Valencia fikk drømmetreff på halv volley utenfor 16-meteren og dundret ballen i mål.

Drømmescoringen etter tre minutter var nok til at Manchester United vant 1-0 over Everton søndag ettermiddag.

– For et treff! Valencia hadde ikke scoret på 48 hjemmekamper, og så gjorde han det der. Ballen spratt foran ham og den skrudde i mål. Det var bare et utrolig mål, roste TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller om Valencias volleyperle.

– Mange prøver på dette, men det går sjelden. Men Valencia bare smalt den inn. Det var nydelig teknikk og en stilstudie i hvordan det skal gjøres, roste ekspertkollega Erik Thorstvedt om scoringen mange mente måtte være en kandidat til årets mål i Premier League.

Henrikh Mkhitaryan satte kontrollert inn 2-0-scoringen for Manchester United drøye sju minutter før slutt. I det 88. minutt plasserte Romelu Lukaku sikkert inn 3-0-scoringen for Manchester United, etter at han selv var servitør før Mkhitaryans scoring. På overtid satte innbytter Anthony Martial inn 4-0-scoringen fra straffemerket.

Da Wayne Rooney ble byttet ut i det 81. minutt til fordel for Kevin Mirallas ble engelskmannen hyllet av hele Old Trafford. Rooney spilte som kjent i 13 sesonger for Manchester United og er klubbens mestscorende i historien.

Volleyperle av Valencia
Manchester United fikk den perfekte starten på kampen.

Allerede etter tre minutters spill fant Nemanja Matic lagkamerat Antonio Valencia med en pasning utenfor 16-meteren.

Valencia dundret til på halvspretten og sendte rødtrøyene i ledelsen med en kandidat til årets mål. På sidelinjen gliste manager José Mourinho fra øre til øre.

– For en scoring! Har dere sett. Det var Valencias første scoring på Old Trafford siden 2014, og for en scoring. Han bare klinket til, sa TV 2-kommentator Espen Ween om scoringen.

Manchester United var fullstendig overlegne de ti første minuttene. Ifølge Opta var ikke Everton nær ballen en eneste gang i løpet av kampens ti første minutter.

Lukaku sløste
I det 25. minutt gjorde Romelu Lukaku alt riktig da han fintet bort en Everton-forsvarer og kom alene med keeper. Men vanligvis så treffsikre Lukaku skjøt på noe uforklarlig vis ballen utenfor.

– Der burde det stått 2-0. Det er nesten ikke til å tro at han kunne sette den sjansen utenfor, sa kommentator Ween.

I det 37. minutt kom Lukaku alene i feltet igjen. Men akkurat i det belgieren skulle avslutte kom Evertons Jagielka mellom og klarerte til corner.

De Gea stoppet Rooney
Med normal uttelling burde Manchester United gått til pause med to eller tre måls ledelse. Valencias scoring ble omgangens eneste.

Rett etter pause var Manchester United-legenden Wayne Rooney nære å utligne for Everton.

Han kjempet til seg ballen innenfor Manchester Uniteds 16-meter og avsluttet i lengste hjørnet. Rooneys tidligere lagkamerat David De Gea hindret imidlertid Everton-angriperen scoring med en feberredning.

– En kjempesjanse til Rooney. Han var virkelig nær scoring der. En god De Gea hindret ham, sa kommentator Ween.

Tempoet i kampen dabbet etterhvert av, og Manchester United syntes å se fornøyde ut med 1-0-ledelse.

Etter én times spill byttet Mourinho ut unggutten Marcus Rashford. Inn kom Jesse Lingard.

Tre minutter senere gikk Juan Mata i bakken utenfor Evertons 16-meter. Manchester United fikk frispark i farlig posisjon.

Mata tok frisparket selv og skrudde frisparket i stolpen og ut.

Kvartet før slutt viste Matic frem skuddfoten. Fra rundt 20 meter dundret han en markkryper like utenfor.

I det 77. minutt skrek Jesse Lingard på straffespark da han mente at han ble hindret innefor Evertons 16-meter. Dommeren vinket spillet videre.

I det 82. minutt satt den omsider for Manchester United. Romelu Lukaku var servitør og fant Henrikh Mkhitaryan med en nydelig pasning i feltet. Mkhitaryan plasserte ballen kontrollert i feltet. To minutter før slutt scoret Romelu Lukaku for hjemmelaget. Han fikk ballen i feltet etter frispark og satte inn 3-0-scoringen fra kloss hold.

På overtid fikk Manchester United straffespark da tidligere Old Trafford-elev Morgan Schneiderlin handset innenfor 16-meter.

Innbytter Anthony Martial satte iskaldt inn 4-0-scoringen fra straffemerket.

Rooney på topp for Everton
Som forventet erstattet José Mourinho den skadde midtbanstjernen Paul Pogba med Marouane Fellaini.

Eric Bailly og Phil Jones var tilbake i startoppstillingen etter at begge var suspendert i Mesterliga-kampen mot Basel. Ashley Young ble valgt foran Daley Blind på venstreback.

Wayne Rooney startet som ventet kampen for Everton, og fikk dermed sitt første gjensyn med Old Trafford etter 13 sesonger for Manchester United.

– Jeg er her for å få et godt resultat for Everton. Det er rart å komme tilbake her, men nå er jeg Everton-spiller og vil hjelpe min nye klubb, sa Wayne Rooney før kampen.

– Denne kampen blir mer spesiell for Wayne. Han er en levende United-legende, sa Manchester Uniteds manager José Mourinho før kampen, før han slo fast om forvetningene til kampen:

– Dette er den nye Premier League. Lagene spiller med fem i forsvaret, sukket Mourinho om Evertons defensive lagoppstilling.

Slik startet lagene:

Manchester United: De Gea – Valencia, Bailly, Jones, Young – Matic, Fellaini – Mata, Mkhitaryan – Rashford, Lukaku.

Benken: Romero, Darmian, Smalling, Carrick, Herrera, Lingard, Martial.

Everton: Pickford – Martina, Jagielka, Williams, Keane – Baines, Schneiderlin, Gueye, Davies – Sigurdsson – Rooney.

Benken: Stekelenburg, Ramirez, Mirallas, Klaassen, Besic, Calvert-Lewin, Holgate.