Brudd for Petter Solberg etter krasj

Brukket kragebein for Petter Solberg etter kollisjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se episoden i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Petter Solberg ble sendt til sykehus etter krasj i søndagens semifinale under VM-runden i rallycross i Latvia.

Pernilla Solberg, rallyførerens kone, opplyser overfor NRK at mannen har brukket kragebeinet.

Solberg var involvert i en krasj i første sving. Det er uklart hvor stort skadeomfanget er.

Solbergs skade førte til utsettelser. Først etter at Solberg ble hjulpet av medisinsk personell og sendt til sykehus, kunne den andre semifinalen kjøres på nytt.

I fjor fryktet Solberg at han skulle bli lam etter en kollisjon under VM-runden i Canada.

Petter Solberg er blitt verdensmester i rallycross to ganger (2014 og 2015).

Beveget Kristoffersson ble verdensmester

Solbergs lagkamerat Johan Kristoffersson vant søndagens VM-runde og sikret dermed VM-tittelen sammenlagt for første gang. Solbergs team sikret også lagmesterskapet.

– Det føles helt utrolig. Jeg tror det tar tid før det synker inne, for jeg var ikke helt forberedt på å vinne her. Nå har vi sikret både VM-tittelen og lagseieren, sa Kristoffersson i NRKs direktesending.

– Jeg synes veldig synd på Petter, men samtidig må jeg få takke familien min, spesielt faren min. Vi har virkelig kjempet for å ta VM-tittelen, sa en tårevåt Kristoffersson videre.

Bakkerud sto igjen i finalen

Andreas Bakkerud fikk en meget svak start og sto igjen på startstreken da finaleheatet kjørte av gårde. Bergenseren kjørte seg raskt opp igjen i feltet og endte til slutt på fjerdeplass i Riga.

Kristoffersson leder VM med hele 271 poeng. Solberg følger på annenplass med 209 poeng, men presses hardt av Mattias Ekström. Svensken er bare fem poeng bak nordmannen.

Andreas Bakkerud ligger på femteplass i VM-sammendraget med 165 poeng. I lagmesterskapet topper PSRX Volkswagen med 480 poeng, mens Peugeot-Hansen-laget har 356. Hoonigan-laget til Bakkerud står med 268 poeng og holder fjerdeplassen 35 poeng bak treer EKS.

(©NTB)