Luiz så rødt etter gristetakling – Arsenal nærmest seieren på Stamford Bridge

David Luiz fikk direkte rødt kort da Chelsea og Arsenal spilte uavgjort i gigantduellen på Stamford Bridge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea – Arsenal 0-0:

I det 87. minutt så Chelseas David Luiz rødt da han sparket ned Kolasinac. TV-bildene viste at avgjørelsen var riktig.

– Et klart rødt kort, skrev TV 2-ekspert Mark Clattenburg i en SMS til TV 2 Sporten om episoden i sluttminuttene.

– Et soleklart rødt kort, sa Simen Stamsø Møller om Luiz røde kort.

Se hvordan Luiz ble utvist øverst!

Chelsea-manager Antonio Conte la imidlertid ikke skjul på at han var uenig i utvisningen.

– David Luiz, dere vet at jeg ikke liker å kommentere dommerne. Jeg har aldri gjort det før, og vil ikke gjøre det nå. Men dere må se hva som skjedde før taklingen. Vi har stor respekt for dommerne, men det er rart at vi må fullføre en kamp mot Arsenal for med ti mann for tredje gang på rad, sa Conte, ifølge BBC.

Gigantduellen mellom Chelsea og Arsenal endte 0-0.

– Vi trengte dette mot et av topplagene. De siste årene har vi slitt her, men vi viste at vi var i stand til å konkurre mot de beste. Vi viste at vi kan skape sjanser og på en litt bedre dag hadde vi scoret. Dette var akkurat hva vi trengte etter Liverpool-kampen. Vi ønsket oss et resultat her, og fikk et resultat vi var fornøyd med, sa Arsenals Aaron Ramsey til Sky Sports etter kampen.

– I løpet av 55 kamper på en sesong så vil det alltid være noen dårlige prestasjoner. Men idag var vi fokuserte og besluttsome. Vi spilte på vår måte og var svært nære å vinne kampen. Med litt mer frihet offensivt ville vi ha vunnet kampen, fastslo Arsenal-manager Arsene Wenger etter kampen, ifølge BBC.

Det var første gang på 56 kamper at Chelsea spilte 0-0 på Stamford Bridge.

– Det var tett og jevnt, og en kamp som hadde alt utenom scoringer. Men dette viste at Arsenal også vil være med denne sesongen, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter kampen.

– Arsenal kunne fort ha vunnet denne kampen. Det var en god gjennomført kamp av Arsenal, og de viste at de var like gode som Chelsea når de var så godt organisert, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Arsenal hadde kampens største sjanse.

Like før pause driblet Aaron Ramsey seg gjennom Chelsea-forsvaret og avsluttet i stolpen. Returen dundret Alesandre Lacazette over åpent mål fra fire meters hold.

– Hvordan er det mulig å ikke sette den? For en mulighet. Han fikk sjansen på åpent mål fra fire meters hold, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland om kampens desidert største mulighet.

Store sjanser i åpningsminuttene
Det var Chelsea som åpnet kampen best og skapte de største sjansene i åpningsminuttene.

Det var også mange tøffe dueller de første minuttene.

Etter sju minutters spill ble Chelseas Victor Moses liggende på gressteppet og vred seg i smerter etter å ha skadet kneet i en duell med Alesandre Lacazette. Chelsea-spilleren kom seg på beina igjen etter å ha fått behandling på sidelinjen.

Etter et kvarters spill fikk Danny Welbecks en gedigen mulighet for Arsenal. Etter et nydelig innlegg fra kanten headet han like utenfor.

– Slike muligheter bør Arsenal utnytte om de skal ha mulighet for å få med seg et godt resultat her, mente TV 2-kommentator Kasper Wikestad om den tidligere Manchester United-stjernens kjempesjanse.

Lacazette bommet på åpent mål
Like etter fikk Chelsea en gedigen mulighet. Pedro, som minutter før måtte ned for telling med en vridning i kneet, ble spilt alene med keeper.

Duellen med Petr Cech var det imidlertid Arsenals keeper som vant.

I det 31. minutt testet Arsenals Xhaka skuddfoten. Fra rundt 18 meter dundret han til, og den knallharde langskuddet strøk stolpen.

Snaue fire minutter før pause fikk Arsenal kampens største sjanse. Aaron Ramset driblet seg gjennom Chelsea-forsvaret og traff stolpen. På returen fra stolpetreffet blåste Lacazette på utrolig vis ballen over åpent mål.

– Hvordan er det mulig å ikke sette den? For en mulighet. Han fikk sjansen på åpent mål fra fire meters hold, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland om kampens desidert største mulighet.

Sjansesløseriet på Stamford Bridge sørget for at de første 45 minuttene endte målløst.

Conte sendte innpå Hazard – Sánchez kom inn for Arsenal
Antonio Conte gjorde ett bytte i pausen. Tiemoue Bakayoko kom inn for Pedro.

Seks minutter ut i omgangen gikk Arsenals Laurent Koscielny ned for telling etter at David Luiz traff stopperen i ansiktet med foten da han forsøkt på et brassespark. Etter å ha fått behandling på sidelinjen kunne Arsenal-stopperen fortsette kampen.

Chelsea løftet laget sitt og overtok gradvis mer av spillet.

Arsenal på sin side var farlige på kontringen, og oppgjøret på Stamford Bridge ble etterhvert svært jevnspilt.

– Det var en kamp så jevnt og tett at det må noe helt spesielt til for å få scoring, mente TV 2-kommentator Brede Hangeland om de første 20 minuttene av andreomgangen på Stamford Bridge.

I det 68. minutt sendte Antonio Conte superstjernen Eden Hazard innpå. William måtte spasere av banen til fordel for Hazard. Like før hadde Arsene Wenger sendt innpå Alexis Sánchez for Alexandre Lacazette.

Det var ingen tvil om at begge managerne ville vinne «slaget om London».

20 minutter før slutt måtte imidlertid Danny Welbeck ut med skade. Angriperen pådro seg en lysketrekk. Inn for Arsenal kom superinnbytteren Olivier Giroud i jakten på vinnermålet.

Kvaretet før slutt headet Mustafi ballen i mål for Arsenal. Han jublet for det han trodde var scoring, men TV-bildene viste at scoringen ble korrekt annullert for offside.

Tre minutter senere gjorde Eden Hazard alt selg, og avsluttet fra kanten av 16-meteren. Skuddet gikk rett i klypene på Petr Cech.

Fem minutter før slutt fikk Chelsea corner. Arsenal fikk klarert, men Chelsea bet seg fast utenfor 16-meteren og blåtrøyene fikk nok et corner.

I det 87. minutt så David Luiz rødt da han sparket ned Kolasinac. Selv om Antonio Conte proteserte heftig, viste TV-bildene at avgørelsen var riktig.

Chelsea måtte fullføre kampen med ti mann, og kampen endte 0-0.

Ingen Sánchez, Özil eller Eden Hazard fra start
Chelsea-manager Antonio Conte gjorde tre endringer på laget etter tirsdagens 6-0-seier over Qarabag i Mesterligaen.

David Luiz, Victor Moses og Alvaro Morata var alle tilbake fra start mot Arsenal.

Davide Zappacosta, Andreas Christensen og Michy Batshuayi ble henvist til benken.

Der ble også superstjernen Eden Hazard plassert fra kampstart.

Arsenals superstjerne Alexis Sánchez måtte også finne seg i å starte kampen på benken. Heller ikke Mesut Özil fikk starte kampen. Sommerkjøpet Alesandre Lacazette fikk imidlertid mulighet fra avspark.

Sead Kolasinac fikk også starte for Arsenal etter sin strålende innsats i Köln.

Slik startet lagene:

Chelsea (3-4-3): Courtois - Azpilicueta, David Luiz, Cahill - Moses, Fábregas, Kanté, Alsonso - Willian, Morata, Pedro.

Arsenal (3-4-2-1): Cech - Mustafi, Koscielny, Monreal - Bellerin, Xhaka, Ramsey, Kolasinac - Iwobi, Welbeck - Lacazette.

Dommer: Michael Oliver, Northumberland