Ekspert hyller nordmann: – Han er den beste kantspilleren i Ajax

Dennis Johnsen (19) hevder at han ennå ikke tenker på førstelagsspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dennis Johnsen var den ukjente nordmannen som spilte i Heerenveen sammen med Morten Thorsby og Martin Ødegaard forrige sesong, men i sommer bladde Ajax opp om lag 20 millioner kroner for 19-åringen fra Trondheim.

– Det er svært uheldig at vi mister et talent allerede før han har fått sin debut, sa Heerenveen-direktør Gerry Hamstra.

Se Johnsens fantastiske mål for Heerenveen i videovinduet øverst!

Nå kan i stedet Eredivisie-debuten komme i Ajax, for Johnsen har imponert siden overgangen til Amsterdam. Fredag scoret han ett mål for Jong Ajax og fastsatte resultatet til 4-1 mot Helmond Sport.

Johnsen fyrte løs fra drøyt tjue meter og ballen gikk i tverrliggeren og inn.

– Det er virkelig det beste kjøpet av Ajax denne sesongen, og han er mye bedre enn Amin Younes, Vaclav Cerny og David Neres. Sammen med Justin Kluivert kan det bli mye moro, og han kan utvikle seg til å bli en toppspiller. Johnsen er for tiden Ajax' beste kantspiller, sa Fox Sports' ekspert på nederlandsk fotball, Hans Kraay, etter den overbevisende seieren.

Det er ikke hvem som helst Kraay sammenligner Johnsen med. Amin Younes er en av lagets største stjerner og var Ajax' kanskje beste spiller i Europaliga-kampene mot Rosenborg i august. Han spiller også for det tyske landslaget.

Johnsen tar selv den lovende starten på Ajax-karrieren med knusende ro.

– Jeg tenker ikke på førstelaget. Jeg spiller for Jong Ajax nå og konsentrerer meg om å gjøre det bra der. Så får vi se hva som skjer, sier Johnsen, som karakteriserer seg selv om en klassisk venstreving, til Fox Sports.

Jong Ajax leder serien og står med 13 poeng etter fem kamper på nivå to i det nederlandske seriesystemet. Førstelaget ligger på fjerdeplass etter fire kamper, tre poeng bak serieleder og regjerende mester Feyenoord. Sesongen startet imidlertid dårlig med Europaliga-exiten for Rosenborg.

Johnsen var en del av det norske U21-landslaget i forrige landslagsperiode.