Norges Skiskytterforbund bekrefter i en pressemelding at Morten Aa Djupvik trekker seg fra stillingen sin som idrettssjef, etter at NRK som omtalte saken først tidligere i ettermiddag.

TV 2 erfarer at Djupvik presenteres i Start når fotballklubben holder pressekonferanse på Sparebanken Sør Arena i ettermiddag. Han er tiltenkt en rolle på ledersiden og HR. Djupvik flytter ned til Kristiansand sammen med familien.

Ifølge statskanalen var årsaken at arbeidsoppgavene og belastning over tid blitt større enn det han ble forespeilet da han i 2014 ble ansatt som idrettssjef i Norges Skiskytterforbund. Djupvik skal ha sett for seg en mer administrativ rolle.

Overrasket over avgjørelsen
Ole Einar Bjørndalen fikk nyheten av Djupvik via telefon. Han ble overrasket da sjefen ringte.

– Det kom som lyn fra klar himmel. Morten var lei seg, men det er ikke lett å få alle ballene til å lande når du har en sånn jobb, sier Bjørndalen til TV 2.

– Har skiskytterne fått utnyttet Djupvik til det fulle?

– Han ble nok dratt i litt mange retninger. Alle skulle gjerne hatt mer av han, og vi skulle gjerne hatt Morten enda mer på det sportslige. Han gjorde mye bra. Han var en av de viktige brikkene da jeg bestemte meg for å fortsette etter VM i Oslo. Det var lettere å gå på to nye år når jeg visste at han var der. Morten har vært flink på utvikling. De trenerne vi har nå, ville ikke vært der uten Morten.

Også andre norske skiskytterprofiler synes det er leit at Djupvik er ferdig.

– Det er selvfølgelig veldig dumt at en flink og hyggelig kar som Djupvik gir seg. Han har fått gjort mye de årene han har vært med, så han vil bli savnet, sier Emil Hegle Svendsen til TV 2.

– Jeg forstår valget godt, men det er utrolig trist. Han er den beste personen i en sånn jobb, som bindeleddet mellom utøverne og ledelsen. Han har fulgt oss hele tiden. Har vi ønsket noe, har han gjort alt i sin makt for å følge opp, sier Johannes Thingnes Bø til TV 2.

Av omsyn til familien, som har bostatt seg i Kristiansand, har Djupvik valgt å slutte i jobben. Djupvik fikk tvillinger nylig og har flyttet til Kristiansand, det er

– Det er aldri en god timing å forlate et lag i en OL-sesong, men jeg har fått et tilbud på mitt nye hjemsted som jeg ikke kunne si nei til. Som firebarnsfar med to små tvillinger er det vanskelig å være på topp på både hjemme- og bortebane til enhver tid. Jeg forlater et supert team som har alle forutsetninger for å levere toppresultater denne sesongen. Vi har erfarne trenere og et solid støtteapparat som har jobbet godt med å planlegge OL-sesongen, så min avgang vil ikke være kritisk for gjennomføringen av sesongen. Der er jobben alt gjort, sier Djupvik i pressemeldingen.

Skiskytterguttas franske trener, Sigfried Mazet, sier at også han ble varslet av Djupvik om beslutningen før nyheten sprakk.

– Morten ringte meg for en time siden. Jeg ble veldig overrasket. Jeg forstår og respekterer hans avgjørelse. Å ha fire barn er ikke det samme som å ha to. Familiesituasjonen er veldig viktig for han, sier han til TV 2.

– Påvirker ikke OL
Djupvik var landslagssjef i langrenn fra 2006 til 2011. VM-suksessen i Holmenkollen var hans siste mesterskap.

– Morten har vært veldig viktig. Heldigvis skal han ikke slutte i morgen, men først om tre måneder. Han har vært et viktig bindeledd mellom elite og sponsorere. Han har hatt en nøkkeljobb, men jeg tror og håper forbundet vil erstatte ham på en god måte, sier Mazet.

– Det er OL-sesong. Er det dårlig timing?

– Det er alltid dårlig timing når viktige folk slutter, svarer treneren.

Det svaret kommer som ekko fra Bjørndalen også, som likevel ikke er bekymret for at Djupviks exit vil påvirke laget i OL-sesongen.

– Det er aldri god timing, men de fleste planer er lagt. Så nå er det bare for oss å gjennomføre. Jeg tror det skal gå bra.

Skiskytterforbundet opplyser at de er godt i gang med arbeidet med å finne en erstatter for Djupvik.