UTTALER SEG ETTER SPARKINGEN: Svein-Erik Edvartsen sier det er tøft å stå imot et milliardkonsern.
UTTALER SEG ETTER SPARKINGEN: Svein-Erik Edvartsen sier det er tøft å stå imot et milliardkonsern. Foto: Nesvold, Jon Olav

Edvartsen bryter tausheten: – Heksejakt og drittpakker i media

Den kontroversielle dommeren Svein-Erik Edvartsen sier han er beredt på å fortsette kampen mot Norges Fotballforbund (NFF).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et innlegg på Facebook tar Svein-Erik Edvartsen bladet fra munnen etter at det har stormet rundt ham de siste ukene.

Takker for støtten
Dommeren er avskjediget fra sin stilling som seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF, og han får heller ikke returnere til dommergjerningen i regi av Norges Fotballforbund i 2018.

– Kjære, alle sammen. Jeg har ikke mulighet til å svare alle, men tusen takk for utrolig støtte denne uken. Det setter jeg stor pris på. Flere hundre meldinger har tikket inn i ulike kanaler. Overveldende! Hva hadde du tenkt hvis toppsjefen der du jobbet hadde omtalt deg skriftlig til alle avdelingsledere, kjøpte deg ut av en av dine kontrakter 2,5 uker senere og prøvd å kjøpe deg ut av din sivile jobb under en uke etter det første utløpet?

– Da John Christian Elden avslo det siste på mine vegne, fortsatte heksejakten, drittpakker i media og falske beskyldninger frem til de uten grunn sparket meg. Det blir tøft å stå opp mot et milliardkonsern som følgelig har mye større muskler enn meg, men jeg tar nå denne kampen en gang for alle. Igjen. Takk for all støtte, skriver Edvartsen på Facebook.

Feilsendt e-post skaper oppstyr
Det som blant annet felte Edvartsen var e-poster han har sendt sentrale personer i NFF-organisasjonen, der han angivelig har operert under falsk identitet. Dette nekter Edvartsen for å ha gjort.

Men etter det TV 2 kjenner til er de fire e-postene bare en del av grunnlaget NFF baserer oppsigelsen av Edvartsen på. Norges Fotballforbund mener at måten den omstridte kamplederen har opptrådt på er uforenlig med den fremskutte posisjonen han har hatt sommerferie og pappapermisjon fra de tre siste månedene.

Onsdag kunne TV 2 også avsløre at NFF-generalsekretær Pål Bjerketvedt ved en feil sendte en e-post som egentlig skulle til ledergruppen, til Edvartsen. E-posten innholdt til dels friske karakteristikker av toppdommeren og røpet detaljer om veien videre som ikke var ment å komme Edvartsen for øre.

– Vi jobber helt bevisst med at han skal være den som sier nei til vårt tilbud, det styrker vår sak. Også i media. Men den ene uken kan fort bli snudd mot oss, ved at vi oppfattes som firkantet som ikke kan la ham dømme så fort det praktisk er mulig. Det får vi jobbe med. Vi vil få betydelig drahjelp av dommerforeningen som vil vende seg mot ham, skrev generalsekretæren i NFF ifølge VG, som publiserte innholdet i e-posten onsdag kveld.

Sparkingen av Edvartsen fra stillingen i NFF kan komme til å ende i retten, varsler advokat John Christian Elden.