Kommunerot stopper Vålerenga: – Kan ødelegge sesongen

Søndagens oppgjør mellom Vålerenga og Frisk kan bli utsatt. Årsaken er at Furuset Forum ikke er godkjent for GET-ligaspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter generalsekretær Ottar Eide i Ishockeyforbundet overfor TV 2 Sporten.

– Ja, dette er en kinkig sak. Vålerenga fikk dispensasjon til å spille ut forrige sesong til å spille i Furuset. Men det var også påkrevd at de måtte gjøre flere tiltak i sommer, som blant annet skifte ishockeyvant og få en tilfredsstillende tilskuerkapasitet innen sesongstart 2017/2018, forklarte Eide til TV 2 onsdag.

– Men når det gjelder tribunene så må vi vente på kommunen for å få en avklaring på det. De har gitt beskjed at dette med tribunekapasiteten kan ta flere uker. Derfor har vi bedt om en redegjørelse fra kommunen om å få alternativer, og hvilke eventuelt andre arenaer Vålerenga kan få spilt sine kamper. Det er en veldig kjedelig situasjon. Kommunen må komme på banen for å si hva de tenker, fortsetter Eide.

Presseansvarlig Monica T. Olsen i Oslo kommune bekrefter til TV 2 at det vil ta tre-fire uker før tribunene kan tas i bruk.

– Grunnen til at det har tatt noe tid å få dette på plass er at det måtte innhentes tillatelser for bygging, slik at man ivaretar brann og sikkerhet, skriver hun i en e-post til TV 2.

Daglig leder i Vålerenga, Gunnar Thøgersen, vet ennå ikke hvor hjemmekampene til Oslo-laget skal spilles de neste ukene.

– Vi venter på et nytt utspill fra forbundet og Oslo kommune på hva som faktisk kommer til å skje, om det kommer til å bli gitt ytterligere dispensasjon. Det vi forholder oss til er mailen vi fikk fra forbundet om at Furuset Forum ikke er godkjent for Get-liga-spill, sier han.

– Ansvar siden januar
Generalsekretær Ottar Eide bekreftet torsdag at Vålerenga kan miste flere kamper om ikke ting blir rettet opp.

– I verste fall kan det dreie seg om fire eller fem kamper. Kommunen har hatt siden helt januar å få orden på dette med tribunene. Vi håper at det blir en løsning, for ingen ønsker at det ikke skal bli spilt kamper, sukker han.

Gunnar Thøgersen beskriver situasjonen som «helt krise» for klubben.

– Dette er totalt krise for Vålerenga. Vi gjorde en avtale med Oslo kommune da vi skulle flytte ut fra Jordal til Furuset og fikk laget en dispensasjon. I sommer har ting som ny resultattavle, vant og de tingene kommet i orden. Men det har vært dette med ekstra tribuner som Oslo kommune ikke har fått orden på. Og på det grunnlaget har altså Hockeyforbundet ikke godkjent Furuset Forum for GET-ligaspill, sier Gunnar Thøgersen til TV 2 Sporten.

– Kommunen har satt seg i en kattepine og vi blir skadelidende for dette. I verste fall kan dette vare i fem kamper, og null poeng for oss. Da er sesongen ødelagt for oss, mener han.

For øyeblikket er det plass til 1400 tilskuere i Furuset Forum. Kravet fra Ishockeyforbundet er at det skal være plass til 2000 tilskuere.

– Oslo kommune har hatt siden januar i år til å få orden på dette. Det er de som har hatt alt med prosjektering og godkjenning av disse tribunene å gjøre, konstaterer han.

– Hvordan kan dette løses?

– Det er Oslo kommune og bymiljøletaten som sitter med nøkkelen her. Det er fremdeles veldig ferskt, og nå har de noen dager til å finne en løsning på dette, svarer han.

– Klart om tre-fire uker
Presseansvarlig i bymiljøetaten i Oslo kommune, Monica T. Olsen, forklarer overfor TV 2 at kommunen har og har hatt en løpende dialog med VIF.

– Allerede 13. juli ble VIF gjort kjent med at det kunne gå noen kamper ut i sesongen før de nye tribunene ble klare for bruk. VIF ga da uttrykk for at dette var uproblematisk. Den omforente fremdriftsplanen mellom kommunen og VIF ble derfor opprettholdt, sier hun, og fortsetter:

– Grunnen til at det har tatt noe tid å få dette på plass er at det måtte innhentes tillatelser for bygging, slik at man ivaretar brann og sikkerhet.

Olsen opplyser at de har gjennomført flere tiltak for at Vålerenga skal kunne spille sine Get-ligakamper i Furuset Forum.

– Oppgradering av lysanlegg til tilfredsstillende LUX-verdi, oppgradering av internettforbindelse og oppgradering av vant. I løpet av tre-fire uker vil tribunene kunne tas i bruk, ramser hun opp i en e-post.

TV 2 har ikke lykkes i å få en kommentar fra Hockeyforbundet torsdag formiddag.