Manchester United – Basel 3-0:

Innbytter Marouane Fellaini sendte Manchester United i ledelsen, Romelu Lukaku satte inn 2-0-scoringen før Fellaini serverte Marcus Rashford som ordnet Manchester Uniteds tredje scoring mot Basel.

Se høydepunkter fra kampen i Sportsnyhetene øverst!

Manchester United vant 3-0 og sikret seg en perfekt start på gruppespillet i comebacket i Europas gjeveste klubbturnering.

– Når du spiller mot lag som spiller med fem forsvarsspillere så må vi være klare. Jeg tror vi er langt fra å være utfordrere til troféet. For å være ærlig så bygger vi et lag her. Det er fire-fem lag i Europa som er foran oss og kommer til semifinalen hvert år. Juventus, Real Madrid, Barcelona, Bayern München og PSG, sa Mourinho i et intervju vist på Viasat etter kampen.

Til BT Sport etter kampen sa Mourinho at han ikke likte helt måten Manchester United spilte på mot Basel.

– Vi spilte fantasi-fotball, Playstation football. Jeg liker det ikke, det ble triks og hælspark. Vi gamblet og måtte vise motstanderen mer respekt. Spillerne virket for avslappet, sa manageren, som hyllet innbytter Fellaini etter kampen.

– Jeg har alltid sagt det samme om Fellaini. Han er en spiller med spesielle kvaliteter og gir meg flere muligheter. Han er en av mine viktigste spillere, slo han fast.

– Gråter ikke over skader
Pogba måtte ut med en strekkskade etter en duell med Moi tidlig i kampen. Mourinho frykter ikke skaden er alvorlig.

– Det ser ut som en strekkskade, men jeg har ikke snakket med klubbens medisinske apparat. Det er slik det er med troppen. Noen blir skadet, og noen blir suspendert. Vi gråter ikke over skader. Så om Paul ikke spiller på søndag, så har vi Carrick, vi har Fellaini og vi har Matic, sa Mourinho til Manchester Uniteds hjemmeside.

Manchester United møter Everton søndag i Premier League, og Mourinho lover å gi en oppdatering om Pogbas skade på pressekonferansen før kampen senere denne uken.

Lukaku: – Vi måtte slå tilbake
Romelu Lukaku har nå scoret seks mål på seks kamper for United. Han sa følgende etter kampen:

– Etter at vi tabbet oss ut mot Stoke så måtte vi slå tilbake idag med seier. Fotballen vi spilte var ikke den beste, men vi vant. Vi vant kampen og slapp ikke inn i mål. Vi er et lag i utvikling, sa Lukaku til BT Sport etter kampen.

Zlatan Ibrahimovic scoret fem ganger i sine seks første kamper for klubben, mens Wayne Rooney og Ruud van Nistelrooy begge startet sine karrierer i Manchester United med fire mål på seks kamper.

Da Cristiano Ronaldo scoret 42 mål i 2007/2008-sesongen scoret han ett mål på sine seks første kamper.

Moi Elyounoussi spilte en god kamp for Basel og var involvert i flere sjanser. Nordmannen var imidlertid også involvert i duellen da Paul Pogba skadet seg etter 16 minutters spill. Pogba måtte forlate banen med det som så ut som en strekkskade på baksiden av låret, og det er usikkert om franskmannens skade er alvorlig.

– Det var en fin opplevelse. For en gangs skyld var ikke vi favorittene, som vi er i Sveits. Vi møtte et lag som er bra om dagen og har startet serien bra. De trøkket oss bakover, og vi hadde mange sjanser. Men United vant selvfølgelig fortjent til slutt, sa Moi til Viasat etter kampen.

Pogba skadet etter duell med Moi
Manchester United gikk rett i angrep mot Basel og presset gjestene fra Sveits noe voldsomt i åpningsminuttene.

Blant annet fikk Romelu Lukaku stå helt alene i feltet etter tre minutter. Kun uflaks hindret belgieren i å sende Manchester United rett i ledelsen.

Bare noen minutter senere viste Basels nordmann Moi Elyounoussi seg frem. Han driblet seg fri utenfor 16-meteren, og fikk slått til en lagkamerat Zuffi, før ballen havnet til corner. Corneret fikk Manchester United enkelt avverget.

16 minutter ut i kampen ble publikum på Old Trafford stille. For storstjernen Paul Pogba skadet seg i en duell med Moi Elyounoussi. TV-bildene viste at Pogba pådro seg en strekk på baksiden i låret i duellen med Moi Elyounoussi. Franskmannen gikk ned for telling, og måtte forlate banen. Inn kom Marouane Fellaini, mens Pogba ble sendt til medisinsk behandling og nærmere undersøkelser av skaden.

Innbytter Fellaini scoret
Manchester United fortsatte å styre spillet og det virket som det bare var et tidsspørsmål før rødtrøyene skulle ta ledelsen.

I det 22. minutt fikk Henrikh Mkhitaryan en eventyrlig dobbelsjanse til å sende hjemmelaget i ledelsen, men Basel-keeper Vaclíc reddet begge avslutningene.

Ti minutter senere yppet Basel seg. Nok en gang fant Moi Elyounoussi Zuffi, og Basel-spilleren fikk til et skikkelig langskudd. Dessverre for Zuffi gikk ballen utenfor.

Etter 34 minutters spill fant Ashley Young innbytter Fellaini i feltet med innlegg. Hodespesialisten Fellaini fikk perfekt treff og stanget Manchester United i ledelsen 1-0.

Moi Elyounoussi fikk en god sjanse til å heade inn 1-1 for Basel fire minutter senere, men den norske landslagsspilleren er ikke like god med hodet som Fellaini. Headingen til Moi Elyounoussi gikk rett på Manchester United-keeper David de Gea.

Scoringen til Marouane Fellaini sørget for at Manchester United kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

– Manchester United var det klart beste laget, men de var ikke på det nivået vi har sett i enkelte kamper i Premier League denne sesongen. Basel parkerte bussen, og gjorde det vanskelig for Manchester United. Dersom Manchester United hadde økt tempoet ytterligere, ville de scoret flere mål, sa BBC-ekspert Chris Waddle etter de første 45 minuttene på Old Trafford.

Lukaku brukte hodet, han også
Det tok Manchester United bare sju minutter av andreomgang før de doblet ledelsen.

Romelu Lukaku steg til værs etter et innlegg fra Daley Blind og stanget inn 2-0-scoringen.

Den belgiske kraftspissen har virkelig begynt nedbetalingen etter 750-millionersovergangen fra Everton i sommer.

I det 63. minutt viste Moi Elyounoussi seg igjen frem for Basel. Han snurret rundt med Darmian i feltet, og fikk avsluttet like over De Gea. Det var Basels største sjanse så langt i kampen.

Snaue 13 minutter før slutt sendte José Mourinho innpå Marcus Rashford for Juan Mata i jakten på enda en scoring for Manchester United.

Etter bare seks minutter på banen brukte Rashford beina da han plasserte en pasning fra Fellaini rett i mål. Det sørget for 3-0-seier til vertene.

Den øvrige kampen i mesterligaens gruppe A, mellom portugisiske Benfica og russiske CSKA Moskva, endte i 2-1-seier og tre poeng til CSKA. Timur Zjamaletdinov ble matchvinner 19 minutter før full tid.

Moi fikk starte på Old Trafford
Norges landslagsspiller Moi Elyounoussi fikk starte for Basel på «Drømmenes teater».

Manchester Uniteds José Mourinho gjorde en rekke endringer, og sendte blant annet innpå den utskjelte svensken Victor Lindelöf i midtforsvaret.

Juan Mata fikk også sjansen fra start, og på topp startet 750-millionerskjøpet Romelu Lukaku. Kaptein for anledningen var milliardkjøpet Paul Pogba.

José Mourinho sa før kampen at Manchester United endelig er «hjemme» igjen.

– Jeg likte Europa League, jeg respekterte turneringen, men å være tilbake i Champions League blir som om å være tilbake der vi hører hjemme. For spillerne er det motivasjon, for flere av dem er det første gang, og jeg håper Old Trafford føler det på samme måte, sa han på mandagens pressekonferanse.

Slik startet lagene:

Manchester Uniteds lag: De Gea - Young, Smalling, Lindelöf, Blind - Matic, Pogba - Mata, Mkhitaryan, Martial - Lukaku

Basels lag: Vaclíc - Lang, Suchý, Akanji, Riveros - Xhaka, Zuffy - Steffen, Elyounoussi, Bua - van Wolfswinkel

Dommer: Ruddy Buquet, Frankrike