TOPP TRE: Neymars PSG og Paul Pogbas Manchester United har ødslet ut vanvittig mange milliarder, men den aller dyreste spillertroppen er det Manchester City, her representert ved Gabriel Jesus, som har.
TOPP TRE: Neymars PSG og Paul Pogbas Manchester United har ødslet ut vanvittig mange milliarder, men den aller dyreste spillertroppen er det Manchester City, her representert ved Gabriel Jesus, som har. Foto: NTB scanpix

Dette er fotballhistoriens dyreste spillertropp

Premier League-troppene har kostet utrolige 53,48 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter et overgangsvindu der storklubbene har brukt milliarder av kroner har CIES Football Observatory sett på hvilke lag i Europas fem største ligaer som har de mest kostbare troppene.

Laget med den sterkeste økningen er ikke overraskende PSG, som sto for tidenes dyreste overgang da de hentet Neymar fra Barcelona i sommer.

I tillegg sikret de seg supertalentet Kylian Mbappé på lån fra Monaco, der de måtte ut med en massiv sum for å sørge for at overgangen blir permanent neste sommer.

PSGs styrtrike eier fra Qatar har ødslet ut milliarder, men det holder likevel ikke til den tvilsomme førsteplassen på listen.

Den aller dyreste spillertroppen i fotballverdenen - og fotballhistorien - er det nemlig Manchester City som har. Lagets styrtrike eier fra De forente arabiske emirater har bidratt til at Manchester City-troppen har kostet hele 8 milliarder kroner.

Topp 30-listen

Det er 200 millioner kroner mer enn PSG.

Manchester-klubbene dominerer listen. På tredjeplass følger nemlig United, som har brukt 7,36 milliarder kroner.

Champions League-vinner Real Madrid er kun nummer seks på listen, etter å ha brukt 4,67 milliarder kroner på sin spillergruppe.

De seks største klubbene fra England er alle på topp ti-listen, mens Everton figurerer på en 12. plass mellom Bayern München og AC Milan.

Alle Premier League-klubbene er på topp 50-listen, med unntak av nyopprykkede Huddersfield. De ligger som nummer 53.

Det er selvsagt Premier League som er den mest kostbare ligaen. Totalt har de engelske klubbene brukt 53,48 milliarder kroner på spillere.

I gjennomsnitt koster spillerstallene til Premier League-klubbene 2,69 milliarder kroner.

Deretter følger Serie A med 22,52 milliarder kroner og La Liga med 20.64. Premier League har altså brukt mer enn nummer to og tre på liste. tilsammen.

Bundesliga og Ligue 1 har begge brukt totalt 17,83 milliarder kroner.

På topp 30-listen er det hele 13 lag fra Premier League. Serie A har seks representanter, La Liga fem, Bundesliga fire og Ligue 1 to.