Følg Manchester United – Basel minutt for minutt fra kl. 20.45 i vårt livesenter

Etter å ha vunnet Europaligaen forrige sesong er Manchester United denne sesongen tilbake i Mesterligaen.

Den tidligere Manchester United-spilleren Ryan Giggs, som selv vant Mesterligaen to ganger med rødtrøyene, tror imidlertid José Mourinhos menn er sjanseløse til å gå helt til topps i Europas gjeveste klubbturnering denne sesongen.

Waliseren med 13 Premier League-titler for Old Trafford-klubben mener situasjonen hadde sett helt annerledes ut om Manchester United hadde punget ut og kjøpt Gareth Bale fra Real Madrid i sommer.

Se hva TV 2-ekspertene mente var de ti beste sommerkjøpene i Premier League øverst!

FORBEREDER SEG: José Mourinho og spillerne forbereder seg til tirsdagens kamp mot Basel.
FORBEREDER SEG: José Mourinho og spillerne forbereder seg til tirsdagens kamp mot Basel. Foto: Paul Ellis

– Ser du på Manchester Uniteds nåværende tropp så er det et stort spørsmåltegn om de kan vinne Mesterligaen. Har de gode nok spillere til å vinne, spør Ryan Giggs i Sky Sports’ studio, før han svarer på spørsmålet selv.

– For øyeblikket så mener jeg stallen er for tynn. De har spillere som Paul Pogba og Romelu Lukaku, stortalentet Marcus Rashford, og David de Gea, som er en spiller i verdensklasse. Men dersom klubben hadde kjøpt Gareth Bale, så ville Manchester United absolutt vært en av favorittene til å vinne Mesterligaen, konkluderer Giggs.

– Mourinhos innflytelse ikke nok
Giggs minner om at manager José Mourinho har vunnet Mesterligaen med både Porto og italienske Inter tidligere, men tror portugiserens innflytelse ikke er nok til at Manchester United denne sesongen kan kjempe om troféet.

– Mourinho har selvsagt vunnet troféet tidligere, men jeg tror ikke at Manchester United har gode nok spillere til å gå hele veien denne sesongen, oppsummerer Giggs.

Manchester United-legenden er ikke et sekund i tvil om hvem som er de største favorittene til å stikke av med troféet i Europas gjeveste klubbturnering denne sesongen.

– Ved siden av Real Madrid, så har en klubb som PSG store ambisjoner i turneringen denne sesongen. Og Barcelona vil være med, men det blir spennende å se hvordan Barcelona vil greie seg uten Neymar, poengterer 43-åringen, før han slår fast:

– Men ser du på hva Real Madrid har gjort i turneringen de siste to årene, så er det ingen tvil om at Real Madrid er laget konkurrentene må slå for å vinne, sier han.

Mourinho: – Godtar at vi taper mot Basel
Manchester United møter som kjent Basel i Mesterligaens gruppespill tirsdag.

Manager José Mourinho hevder at han vil godta at Manchester United taper.

– Jeg vil akseptere om vi taper borte mot Basel og spiller uavgjort hjemme, som det skjedde da jeg møtte dem med Chelsea, så lenge vi avanserer, som det også skjedde den gangen, sa Mourinho på mandagens pressekonferanse før kampen.

På pressekonferansen fikk Mourinho også spørsmål om mulighetene til å vinne turneringen for de engelske klubbene som deltar.

– Real Madrid spilte forrige sesong med andrelaget i La Liga på tampen, fordi de kunne gjøre det. Dermed kom de uthvilt til Mesterliga-finalen. Juventus kunne gjøre det samme i Italia, fordi de hadde avgjort ligaen et par-tre måneder før slutt og de kunne være uthvilt til alle knockout-runder, men for engelske lag er det umulig, siden ligaspillet normalt først avgjøres helt på tampen, og det er heller ingen vinterferie, poengterte Mourinho.