Vålerenga - Storhamar 3-4

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Tre ganger gikk Storhamar i ledelsen mot Vålerenga «borte» på Gjøvik, men alle hovedstadslaget slo tilbake alle gangene.

Det så ut som Joakim Jensens mål i andre periode skulle avgjøre, men med ni minutter igjen av tredje periode satte Filip Gunnarson inn 3-3-målet. Med bare tre minutter igjen av kampen satte kampens store spiller, Robin Dahlstrøm, inn det avgjørende målet i Storhamar-debuten.

– To mål og to målgivende. Bedre kan det faktisk ikke gjøres, kommenterte TV 2s Kasper Wikestad.

– Det er gøy. Vålerenga sliter og gjør det vanskelig for oss, men over 60 minutter synes jeg det var fortjent. Det satt langt inne, sier matchvinneren til TV 2.

– Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli så spennende, men det var en fantastisk morsom kamp å spille. Det er ikke hver dag vi får spille i Fjellhallen, så må bare få takke og bukke, sier Dahlstrøm.

TV 2s hockeyekspert Erik Follestad Johansen hadde ikke drømt om en så underholdende åpning på hockeystarten.

– Snakk om en start på Get-ligaen. Jeg er helt svett og sliten av å se på. Det er veldig, veldig gøy, sa han underveis.

Stjal pucken fra Myrvold
Tidlig i den første perioden fikk Vålerenga en enorm målsjanse. Tobias Lindström spilte fint på tvers til Rasmus Alholm, som satte pucken i stolpen.

– En gigasjanse, kommenterte TV 2s hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

Midtveis i første periode tok Storhamar ledelsen. Christian Larrivée stjal pucken fra veteranen Anders Myrvold og spilte til Robin Dahlstrøm foran mål. Debutanten satte inn sesongens første mål.

– At han befinner seg der er ingen overraskelse, det er der han liker seg. Her vinner Larrivée pucken bak Vålerengas mål. Dahlstrøm venter og venter og setter den mellom beina på Søberg. Det er første gang i kampen at Vålerenga blir satt fast i egen sone, kommenterte Ole Eskild Dahlstrøm.

Patrick Thoresen var nær ved å doble ledelsen i Storhamar-comebacket, men 33-åringen satte pucken i stolpen. I stedet kunne Thomas Olsen utligne for Vålerenga med drøyt fire minutter igjen av første periode.

– Morten Ask finner Lindström og legger igjen til Olsen, som klasker ballen i det høyre hjørnet, sa TV 2s hockeyekspert Erik Follestad Johansen.

To mål på 49 sekunder
Midtperioden var bare 15 sekunder gammel da Storhamar tok ledelsen.

– Det er en svak klarering av Brede Csiszar, Robin Dahlstrøm plukker opp og legger fint til Joakim Jensen, som scorer for Storhamar, sa Dahlstrøm.

Det skulle ikke ta mange sekundene før Morten Ask utlignet for Vålerenga.

– Det er en vanvittig dårlig pasning bak egen mållinje og Morten Ask klemmer til helt oppi venstre hjørne, kommenterte Dahlstrøm.

Nesten seks minutter av andre periode var spilt da Storhamar utnyttet overtallet og tok ledelsen for tredje gang i kampen, og nok en gang var det Joakim Jensen.

– Det er Robin Dahlstrøm som spiller gjennom målgården. Det er verdt å prøve, for går den gjennom, så er det bare nett på den siden, kommenterte Ole Eskild Dahlstrøm.

Ny Vålerenga-utligning
Over i tredje periode fikk Storhamar den første store sjansen da pucken fra Robin Dahlstrøm gikk i stolpen.

Ni minutter igjen av kampen kom Vålerenga nok en gang tilbake. Andreas Øksnes vant pucken og serverte Filip Gunnarsson, som styrte inn 3-3.

Robin Dahlstrøm satte inn 4-3 tre minutter før full tid. Larrivée spilte vegg med Dahlstrøm, før førstnevnte fyrte av. Søberg reddet, men Dahlstrøm satte inn returen og avgjorde til 4-3 i en ellevill serieåpning i Fjellhallen på Gjøvik.