Lurer du på hvordan denne sesongs Get-liga ender?

Her er fasiten.

1. Stavanger Oilers

Stavanger fortsetter seiersrekken i Get-ligaen. Mannskapet til Pål Gulbrandsen er noe svekket fra i fjor, og savnet av Van Guilder, Tommy Kristiansen og Dan Kissel vil bli stort. Inn har bl.a. Tony Romano kommet (fra Lørenskog). Kan avgjøre matcher, men også blekne litt i tøffe kamper. Ruben Smith har lagt opp før denne sesongen, så mye ansvar hviler på Henrik Holms skuldre.

Har økonomi til å hente gode spillere hvis ikke alt går på skinner.

2. Frisk Asker

Klarte ikke å tukte Stavanger i finalene i vår. Ble ett hakk for små da det virkelig gjaldt. Har så å si samme norske stamme som for et år siden. Pleier å treffe bra på de utlendingene de henter. Alex Wall, T. J. Foster, Mario Lamoureux og Gary Nunn får meget gode skussmål, og virker bedre enn utlendingene fra i fjor.

Sune Bergman er en smart trener, men veldig forutsigbar. Lite nytt m.t.p. spillestil.

Mener selv at de vinner i år. Det mener de hvert år.

3. Storhamar

Har ryddet opp i egne rekker etter fadesen i fjor. Inn med nye trenere, (Fredrik Söderström og Jeff Jakobs) Steffen Thoresen, Robin Dahlstrøm, Emil Frøshaug, Kjetil Martinsen, Kodie Curran, Victor Svensson og selvsagt Patrick Thoresen. Sistnevnte vil være den viktigste bidragsyteren både på og utenfor isen. Allikevel tror jeg Patrick drar til utlandet rundt juletider. Har for mange gode år igjen på banen til å trappe ned. Har hele Hamar i ryggen. Kan bli for mye press i og med at du må snakke med hele byen når du går på butikken.

4. Lillehammer

Lillehammer er helt på topp hva angår offensiv skyts. Har derimot glemt å signere backer i sommer. Kan score 5-6 mål pr kamp, men også slippe inn tilsvarende.

Nick Dineen er tilbake i OL-byen, og går rett inn som kaptein. Har re-signert Cameron, Morley og Vigier. Joey Benik ser god ut.

Jacob Lundell Noer kan fortsette fremgangen. For dårlige bakover til å komme topp 3.

5. Vålerenga

En av ligaens beste løperrekker i Ahlholm, Lindström og Ylven. Andreas Stene har kommet hjem fra Sverige. Steffen Søberg er alltid god. Kan stille én god, og to brukbare rekker fremover. Bakover er det tynt. Kaptein Brede Csiszar, Andreas Øksnens og Morten Ask må spille mye. Faktisk så tynt at Anders Myrvold gjør comeback etter 6 år som personlig trener. Godt trenerteam i Roy Johansen og Espen Knutsen. Må ta t-banen til Furuset for å spille hjemmekamper.

6. Lørenskog

Det har vært en tøff sommer i Lørenskog. Mange spillere har reist, og budsjettet har blitt kraftig redusert. Har beholdt Sixsmith, Mats Trygg og Larsson. Kenneth Larsen har hentet inn Conny Strömberg, Drew Schiestel og en barnestjerne i Zach Hamill som har hatt nedadgående karriere siden han ble draftet i 1. runde i 2007. Magnus Lindahls norgesturne har nå stoppet i Lørenskog. Kan bli god hvis han er i form.

Sebastian Johansen ble Get Rookie of the Year i fjor. Kommer til å bli enda bedre i år.

Keeper Sebastian Idoff kan levere gode kamper.

7. Sparta

Sjur Robert Nilsen er tilbake som trener. Kjenner byen og klubben godt. Har hentet Troy Rutkowski, Kyle Osterberg og Greg Wolfe. Niklas Roest blir viktig. Henrik Malmström gir seg aldri. Har levert 38 poeng de to siste sesongene. Holder seg godt med tanke på alderen. Sparta Amfi er blitt et for behagelig sted å komme. Må være et fort. Det blir det ikke i år. Har en tøffing i Didrik Svendsen, men han er som regel for tøff. Blir fort utestengt og står da sammen med supporterne og synger. Sarpsborg er en liten by med et bra fotballag. Da blir det lite interesse for et middels hockeylag.

8. Stjernen

Bør klare den siste sluttspillsplassen. Ny og fargerik trener i Leif Strömberg. Vil savne fjorårets beste Stjernen-spiller Victor Backman. Har fått Michael Eskesen tilbake til Fredrikstad. Petter Røste Fossen kan være god hvis han er skadefri. Mathias Månsson kommer med viktig rutine, men overbeviste ikke da han var i Norge sist. Har mange spennende unggutter. Trenger tid på seg. Kommer ikke til å overbevise i år og må være på topp for å komme topp 8.

9. M/S

Hang lenge med i kampen om topp 8 i fjor. Har hentet inn en god keeper i Martin Surek. Mathias Trygg har kommet hjem til garasjen. Kan utgjøre en bra løperrekke sammen med Jesper Hoel og Berglund. Veldig liten størrelse på banen. Mange lag kommer til å få det tøft på Manglerud. Vil lenge henge med i kampen om å komme til sluttspill, men de blir for urutinerte.

10. Kongsvinger

Kan umulig gjøre det dårligere enn i fjor. Har hentet Ed Galiani som trener. Kjenner Norge fra tiden som spiller i Viking. Har uttalt at han KUN vil ha spillere som har et ønske om å bli bedre. En god tanke, men det ser tynt ut. Har hentet keeper Brett Kilar, monsterbacken Kalvis Ozols, Trevor Fleurent og Mitch Theoret. Kongsvinger må jobbe med utvikling av spillere og klubb. Bør fikse kvalikken greit.