Manchester United-direktør Ed Woodward stemte imot å stenge overgangsvidnuet for Premier League-klubbene før første serierunde.
Manchester United-direktør Ed Woodward stemte imot å stenge overgangsvidnuet for Premier League-klubbene før første serierunde. Foto: Jon Super

Disse klubbene ville ikke endre overgangsvinduet

Manchester-klubbene var blant dem som ville beholde den gamle fristen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag vedtok Premier League-klubbene at deres overgangsvindu stenger kl. 18 norsk tid torsdagen før første serierunde. Neste år er det 9 august.

De kan selge spillere til andre ligaer etter denne datoen, men ikke kjøpe noen.

Den radikale endringen ble vedtatt med nødvendig flertall på to tredjedeler av de 20 klubbene.

Nå avslører The Telegraph hvilke klubber som sa nei:

Manchester United, Manchester City, Crystal Palace, Watford og Swansea. Burnley avsto fra å stemme.

Avisen sier at Manchester United-direktør Ed Woodward skal ha stemt mot manager José Mourinhos ønsker. Portugiseren skal være positiv til endringen. Det skal også Manchester Citys Pep Guardiola ha vært, ifølge The Times.

Tror andre kommer etter

Premier League-sjef Richard Scudamore sier til Sky Sports at de klubbene som er imot endringen hadde sin største bekymring rundt at de fremdeles kunne miste spillere til utlandet.

– Ikke alle klubbene var enige, men ingen var veldig sinte. Nesten alle managerne er for endringen, sier Scudamore, som tror de andre store ligaene i Europa vil følge etter.

Bundesliga har en lignende diskusjon gående, mens italienske Juventus har rost Premier Leagues avgjørelse.

Får støtte

TV 2s Premier League-eksperter Simen Stamsø Møller og Petter Myhre støtter endringen.

– To måneder til å kjøpe spillere på må være mer enn nok. I år var det jo på grensen til galskap på slutten. De påvirker verdisetting av spillerne kombinert med desperate managere, sier Møller.

Petter Myhre sier at andre ligaer, som i teorien kan kjøpe spillere fra Premier League, i praksis vil måtte forholde seg til den nye fristen.

– Det vil gå seg til. Med den økonomien den engelske klubbene har nå, skal det veldig mye penger til før de selger sine beste spillere etter at sesongen er i gang. Jeg kan ikke se at det er aktuelt, sier Myhre.

Simen Stamsø Møller ser likevel en mulig ulempe ved endringen.

– Dette kan føre til mer «tapping up», ulovlig kontakt med spillere. Når storklubber vet de har kortere tid i sommervinduet, kan de begynne å kontakte spillere i mindre Premier League-klubber mot slutten av sesongen og dermed skape uro, slik vi så med Liverpool og Southamptons Virgil van Dijk.