I TRØBBEL: Crystal Palace-manager Frank de Boer bør vinne på søndag for å beholde jobben.
I TRØBBEL: Crystal Palace-manager Frank de Boer bør vinne på søndag for å beholde jobben. Foto: Tim Ireland

– Crystal Palace gir Frank de Boer én kamp på å redde jobben

Burnley-kampen kan bli vinn eller forsvinn for manager Frank De Boer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Burnley-Crystal Palace på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag kl. 14.30!

Crystal Palace har fått en marerittstart på Premier League-sesongen. Tre strake tap og 0-6 i målforskjell er fasiten så langt.

Manager Frank de Boer kom til klubben i slutten av juni. Han skulle få Crystal Palace til å spille attraktiv fotball. Styreformann Steve Parish var lei av at klubben ikke klarte å styre kamper på hjemmebane. Kun Middlesbrough og Sunderland tok færre poeng enn Crystal Palace på hjemmebane i forrige sesong. På bortebane, der Palace slapp å diktere spillet, var det kun sju lag som tok flere poeng.

De Boer la om til en 3-5-2-formasjon og hentet den nederlandske landslagsspilleren Jairo Riedewald fra Ajax. Seinere kom Ruben Loftus-Cheek på lån fra Chelsea, men resultatene har uteblitt. I stedet har den stygge hjemmestatistikken fått nye riper i lakken. Både Huddersfield og Swansea har reist fra Selhurst Park med full pott.

I landslagspausen har Parish vært i samtaler med De Boer. Ifølge The Telegraph har Parish gitt De Boer beskjed om at han får én kamp til på å redde jobben. London-klubben vurderte å sparke De Boer, men ga nederlenderen en mulighet til endre måten laget spiller på.

De Boer utsatte den planlagte pressekonferansen før Burnley-kampen fra i dag til fredag for å tilpasse den nye treningsplanen. Den tidligere Ajax- og Inter-treneren vurderer også å legge om til en 4-3-3-formasjon i håp om bedring.

På overgangsvinduets siste dag hentet Crystal Palace Liverpool-stopperen Mamadou Sakho. Sakho, som var på lån i Palace forrige sesong, kan være mannen som gir London-laget «ballene» De Boer har etterlyst defensivt.

– Vi blir straffet hvis vi ikke viser at vi har baller og mot. Det starter med mot når vi har ballen. Vi må ta de rette valgene, uttalte De Boer etter hjemmetapet mot Swansea.

Tidligere Crystal Palace-manager Alan Pardew var bekymret for gamleklubben før sesongstart. Han mener det var svært risikabelt å endre lagets spillestil.

– Det nye systemet er en revolusjon, og de kommer til å havne i pressede situasjoner, spesielt defensivt, var Pardews analyse før sesongstart.

Han fikk støtte av Ian Wright.

– Palace har de samme spillerne som under Sam Allardyce. Da spilte de ballen fremover på banen så fort de maktet. Siden Palace-spillerne er vant til å spille på den måten, er det bare et tidsspørsmål før de mister troen på det de gjør nå. De vil trenge tid til å omstille seg, sa Wright.

Så spørs det om De Boer får den tiden han trenger til å sette sitt preg på Palace-laget.

Dersom Burnley-kampen i helgen skulle ende med tap, tyder det meste på at De Boer er ferdig i klubben. Dougie Freedman, som kom tilbake til Palace som sportsdirektør i august, er favoritt til å overta manager-jobben midlertidig mens Parish leter etter De Boers erstatter.