4. juli brakk Mark Cavendish skulderen i den berømte krasjen som fikk Peter Sagan sendt hjem fra Tour de France.

3. september gjorde han «comeback» på den første etappen av Tour of Britain.

24. september håper han å stille til start i VM i Bergen.

Men 32-åringen er klar over at tiden ikke spiller på lag.

– Jeg har lyst til å sykle VM. Men jeg vet ennå ikke om jeg kommer til å være der, for å være helt ærlig. Jeg kan ikke bare dukke opp der og «sykle rundt». Det er ikke lenger sånn i Storbritannia at vi bare fyller opp plassene. Vi har mange vinnerkandidater, og jeg vil ikke ta plassen til en som er i bedre form. Men om ingen andre heller er i god form, så tar jeg nok turen, men vi får se. Laget blir tatt ut neste uke, sier han til TV 2.

– Det er helt annerledes enn det jeg vanligvis gjør

Håpet er at det åtte dager lange rittet på hjemmebane skal gi Dimension Data-stjernen nok trening til at formen er der i slutten av måneden.

På de fire første etappene har han imidlertid ikke vist gammel klasse og har i stedet blitt satt til å jobbe i spurttoget til Boasson Hagen.

– Han har bidratt mye. Han kjører opptrekk for meg. Og det er jo en stor ære når Cavendish kjører opptrekk for deg. Det er fantastisk, sier rudsbygdingen og gliser.

Cavendish var hele sju og et halvt minutt bak vinneren på den første etappen, men har på de siste tre klart å karre seg inn med hovedfeltet.

– Det var et sjokk for systemet å komme tilbake. Spesielt de to første etappene med alle bakkene. Men Edvald vant her for noen år siden, og løypen er god for ham i år også, så jeg prøver å hjelpe ham. Det er åpenbart helt annerledes enn det jeg vanligvis gjør, og enda vanskeligere når jeg er i dårlig form, men jeg gjør mitt beste.

– Hvem tror du vinner VM i Bergen?

– Så lenge det ikke er noen fra Storbritannia, så håper jeg Eddy vinner!