IKKE I TROPPEN: Gunn-Rita Dahle Flesjå er ikke aktuell for landeveisrittet i VM.
IKKE I TROPPEN: Gunn-Rita Dahle Flesjå er ikke aktuell for landeveisrittet i VM. Foto: Pedersen, Terje

vraker veteranen gunn-rita dahle flesjå:

– Synes jeg hadde fortjent å være med

Gunn-Rita Dahle Flesjå er i kjempeform, men må likevel se sykkel-VM fra sofakroken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Terrengdronningen Gunn-Rita Dahle Flesjå (44) hadde håpet å få en plass på laget som skal sykle VM-fellesstarten i Bergen om drøyt to uker. Slik blir det ikke.

Dahle Flesjås navn står ikke på listen som Norges Cykleforbund har sendt inn til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Susanne Andersen, Emilie Moberg, Katrine Aalerud og Vita Heine har allerede fått fire av de seks plassene.

Stine Borgli, Line Marie Gulliksen, Ingrid Lorvik, Ingrid Moe og Thea Thorsen kjemper om de to siste plassene. Fra før er det kjent at Thorsen og Heine sykler VM-tempoen.

Dahle Flesjå forbereder seg for tiden til terreng-VM i Australia. Hun skulle gjerne syklet VM i Bergen.

– Det hadde vært kjekt å bli tatt ut, men det er ikke så mye jeg kan gjøre med det nå, sier hun til TV 2.

– Hadde du fortjent en plass i den norske troppen?

– Ja, det synes jeg. Jeg har kjørt litt landevei i år. Det har jeg gjort bevisst i håp om å kvalifisere meg til Bergen. Jeg hadde ikke kjørt landeveis hvis ikke, for det er terrengsyklingen som betaler regninger til hus og hjem, sier hun.

Sykkelforbundet fikk krass kritikk internt for at Dahle Flesjå var aktuell til landeveis-VM i Bergen.

– Jeg lurer rett og slett på hvor seriøst de tar oss. Hvis de påstår at hun er aktuell, så nærmer dette seg et skikkelig PR-stunt fra forbundet, sa syklisten Cecilie Gotaas Johnsen til TV 2 for en knapp uke siden.

Dahle Flesjå har fått med seg kritikken. Hun er ikke overrasket.

– Det er vel som det var i gamle, gode dager da jeg kjørte mer landevei. Vi har ikke kommet noe videre. Jeg har ingen kommentarer utover det, sier hun.

– Var kritikken urettferdig?

– Jeg hadde ikke gjort det selv, men vi er jo forskjellige. Sånn er det bare, sier Dahle Flesjå.

Veteranen mener hun kunne gjort en god jobb i VM.

– Jeg hadde vært klar til å gjøre en god jobb. Jeg er i kjempeform, men nå får noen andre ta ansvaret. Det er helt i orden for meg. Jeg kan ikke gjøre noe med det nå, for det er ikke jeg som har tatt ut laget, sier Dahle Flesjå og legger til:

– Alle vet at det blir et knallhardt løp. I kvinnerittet kommer det til å falle av ryttere bakfra. Det handler om å være kjøresterk og ligge foran uten å ta vind. Jeg er kjøresterk, og da vi så på profilen i Bergen så vi at det kunne være noe som passet oss. Jeg følte meg vel med å kjøre landevei. Jeg har satt med førstegruppen med Vita Heine i de to rittene jeg har kjørt. Det burde være godt nok egentlig, men jeg har ikke kjørt så mye landevei som de andre jentene. Likevel tror jeg at jeg kunne gjort en bra figur i Bergen, sier hun.

Nå venter i stedet terreng-VM i Cairns.

– Jeg kjørte VM her i 1996. Det er litt rart å fortsatt være en av dem som starter i første rekke og som folk regner som medaljekandidat over tjue år seinere. Jeg er stolt av det og gleder meg veldig. Nå er det fullt fokus frem til lørdag klokken 12, sier hun.

Dahle Flesjå ble 44 år i februar. Suksessen denne sesongen gjør at hun vurderer å gå på en ny sesong.

– Jeg er litt på overtid, men jeg har hatt en fantastisk sesong så langt. Det er vanskelig å legge opp når man driver med noe man brenner så sterkt for og i tillegg gjør det så bra. Vi får ta en evaluering etter sesongen om jeg tar en sesong til. Det er vel en liten sjanse for det, sier hun.