På etappen til Scunthorpe hang Boasson Hagen godt med i bakken opp mot mål.

Da det flatet ut og spurten gikk, var det australske Caleb Ewan som vant like foran Edvald Boason Hagen, mens Alexander Kristoff ble nummer tre.

– Laget gjorde en kjempejobb. Det var en hektisk dag, men vi holdt oss til godt hverandre. Fantastisk laginnsats igjen. Det var nært, men ikke ikke så nært. Jeg hadde en følelse på andreplassen. Jeg fikk hentet noen sekunder igjen, så jeg er fortsatt med der, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2 og sikter til muligheten for sammenlagtseier.

Nå er han sju sekunder bak leder Caleb Ewan.

VM i Bergen er bare noen uker unna og nå virker de to største norske stjernene å nærme seg toppformen.

Alexander Kristoff sier til TV 2 at han i dag måtte bruke mye krefter for å plassere seg i spurten og dermed ikke hadde nok igjen til å passere Ewan og Boasson Hagen på de siste meterne.

– Jeg føler meg ganske bra. Jeg må gjøre ganske mye jobb og plassere meg i spurten selv, mens Edvald har et godt spurtlag her og blir plassert helt foran. Da blir det mindre krefter i spurten for meg, forklarer Kristoff, som ser at det kan være god trening til VM der han sannsynligvis vil måtte klare seg alene i en spurt.

– Føler du et press når Edvald slår deg her flere ganger?

– Nå slo jeg ham i Hamburg og Plouay, som er store endagersritt, så jeg føler ikke det. Han gjør det jo ofte bra i Tour of Britain og det er et ritt han liker. Det lover godt for VM, da har vi to kort å spille på, sier Kristoff.

Boasson Hagen ble disket fra seieren mandag og deplassert etter at han spurtet uregelmentert. Elia Viviani fra Sky ble til slutt kåret som vinner.