Dele Alli i trøbbel for å ha vist fingeren

Dele Alli står i fare for å miste kamper i neste års VM-sluttspill, men tas i forsvar av landslagssjefen og spøkes med av lagkamerat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

England tok en viktig 2-1-seier over Slovakia og er nærmest klare for VM, men Dele Alli stjal litt av oppmerksomheten fra Marcus Rashfords matchvinnerscoring.

Se målene i Sportsnyhtene øverst!

Tottenham-stjernen ville ha frispark etter en tøff duell med tidligere Liverpool-stopper Martin Skrtel, men Clément Turpin vinket spillet videre. Dele Alli svarte med å vise fingeren mot dommeren.

Nå kan Dele Alli vente seg en straff, skriver The Telegraph, som forventer at 21-åringen er ute i de to gjenværende VM-kvalifiseringskampene. Skulle han få tre kamper, ryker den første kampen i VM.

Den engelske landslagssjefen hevder Alli ikke viste fingeren til dommeren.

– Jeg har ikke sett reprisen, men jeg har blitt gjort oppmerksom på det. Kyle Walker og Dele kjeftet på hverandre, og Dele kom med gesten mot Kyle. De har en merkelig måte å kommunisere på, sier Gareth Southgate.

– Det blir fokus etter det som var hans beste landskamp siden jeg tok over. Jobben han la ned uten ball var topp klasse, han posisjonerte seg intelligent og bandt opp motspillere. Han gjorde fantastiske løp bak forsvaret og var en trussel, sier landslagssjefen videre ifølge Daily Mail.

Kyle Walker har fått med seg finger-kontroversen. Tirsdag morgen la han ut en twitter-melding til Dele Alli med en herlig Mr. Bean-GIF der det å gi fingeren stod sentralt.

Arsenal-legenden og TV-ekspert Ian Wright tror Alli angrer på oppførselen.

– Nå sitter han i garderoben og lurer på hva han har gjort. Noen kommer til å ta seg en prat med ham, for du ønsker ikke at noe slikt skal skje i et mesterskap. Det kan koste dyrt, sier den tidligere målmaskinen ifølge Daily Mail.

England leder gruppen med fem poeng ned til Slovakia etter 2-1-seieren.