MÅ TROLIG KJØRE LAGTEMPO: Alexander Kristoff har lyst til å bruke så mye tid som mulig på trening før sykkel-VM, men nå kan han måtte lystre til Katusha-Alpecin-lagets ønske.
MÅ TROLIG KJØRE LAGTEMPO: Alexander Kristoff har lyst til å bruke så mye tid som mulig på trening før sykkel-VM, men nå kan han måtte lystre til Katusha-Alpecin-lagets ønske. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Kristoff kan bli tvunget til å kjøre lagtempo i VM

Samtidig er Katusha-Alpecin-nordmannen enig med landslagssjefen om at Edvald Boasson Hagen er Norges største gullhåp i Bergen

Med under to uker til VM åpner i Bergen legger rytterne ned de siste forberedelsene for å være best rustet til å kjempe om medaljer. Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er for øyeblikket i aksjon i åttedagersrittet Tour of Britain.

– Må kjøre det laget vil
Kristoff melder om god form før Bergen-VM, men frykter at han ikke får kjørt det opplegget han ønsker før fellesstarten 24. september,

– Jeg er tatt ut til lagtempo, men jeg har lyst til bare å trene inn mot VM. Vi får se. Katusha vil at jeg skal kjøre lagtempo, så vi får se hvordan vi løser det. Normalt sett må jeg kjøre det laget vil at jeg skal kjøre. Foreløpig ligger jeg an til å kjøre lagtempo, sier Kristoff til TV 2 før starten på den andre etappen i Tour of Britain.

Ulikt fra resten av øvelsene i VM kjøres lagtempoen ikke for rytternes respektive nasjoner, men i stedet for deres respektive lag – en ordning som er blitt praktisert siden 2012.

Boasson Hagen har som eneste nordmann medalje fra øvelsen da han sammen med Team Sky tok bronse under VM i Firenze i 2013.

Lagtempo for menn og kvinner er de første øvelsene i VM i Bergen søndag 17. september.

Sjefen tror på Edvald-gull
Forrige uke tok landslagssjef Stig Kristiansen ut et sterkt norsk nimannslag til fellesstarten i VM. Taktikken er ikke lagt ennå, men Boasson Hagen og Kristoff kommer til VM med en delt kapteinsrolle - selv om løypen på papiret kan se ut til å passe Boasson Hagen bedre enn sin 30-årige landsmann.

Kristiansen uttalte i kjølvannet av uttaket at han tror Bosson Hagen tar gull. Ingen tåpelig kommentar, mener Kristoff.

– Løypeprofilmessig passer det Edvald bedre enn meg. Men han har til gode å prestere helt på topp i klassikerne, VM er jo forsåvidt en klassiker. Der har jeg prestert bedre. I de store endagersløpene har jeg bedre resultater enn Edvald, men i en sånn bakke har han bedre resultater enn meg. Jeg tror vi har gode kort begge to.

– Er det greit at han sier Edvald når dere er delte kapteiner?

– Ja, det er forsåvidt det. Jeg har sagt før at løypen er bedre for han. Vi må ha Edvald i bra slag for å henge med de beste over den bakken.

Selv er Boasson Hagen forsiktig optimist.

– Det er positivt at han (Kristiansen) har troen på det. Jeg føler meg bra, så må vi bare se hvordan det går, sier Boasson Hagen.