Sår tvil om Northugs OL-sjanser: – Han har vært eksepsjonelt svak

Tidligere langrennsløper Christoffer Callesen mener Petter Northug vil slite med å henge med de beste til vinteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Christoffer Callesen har en fortid som langrennsløper og har god kjennskap til landslagsmiljøet.

På besøk hos TV 2 Nyhetskanalen sår han tvil rundt Petter Northugs sjanser til å hevde seg i OL i Pyeongchang i februar.

Han mener den formen Northug har vist i sommerens rulleskirenn har vært urovekkende.

– Petter har selv uttalt at å være sterk i fjor var en ulempe. I år har han vært eksepsjonelt svak. Han har sett litt tung og utrent ut, og har ikke hengt med på de rulleski-konkurransene vi har sett. Derfor er jeg litt skeptisk til om Petter skal kunne henge med i de virkelige tunge kapasitetsutøvelsene til vinteren. I sprint tror jeg derimot at saken er en helt annen, der kan han nok fortsatt være i toppen.

Se intervjuet med Callesen i videovinduet øverst.

Callesen peker på det faktum at Northug i tidligere sesonger har sett veldig bra ut i oppkjøringen på rulleski. Sommerens dårlige resultater kan dermed tyde på at han er bak skjema.

– Han var blant de sterkeste på landslaget på rulleski de sesongene han var med der. Nå får han ikke målt seg der lenger, så da må man nesten se på de konkurransene han har vært med på. Og i år har det vært dårlig, mens han tidligere har vært meget sterk. Så får vi se om han bare timer formen veldig godt i år, sier Callesen til TV 2.

Nytt treningsopplegg

Petter Northug står som kjent utenfor det norske landslaget. Tidligere har lillebror Thomas Northug vært skistjernens fremste sparringspartner, men i mai meddelte han at han legger opp før denne sesongen.

Dermed har Northug vært tvunget til å finne en ny treningspartner. Chris Jespersen er mannen som har fått oppdraget med å få Northug i gullform til OL. Det samarbeidet har Callesen liten tro på.

– Jespersen på sitt beste er en av Norges aller beste skiløpere, men problemet hans er at han stort sett er syk hele tiden, så jeg er usikker på hvor mye han kan heve Petter.

– Vil Northug kunne måle seg mot unge, sultne utøvere som Johannes Høsflot Klæbo når vinteren kommer?

– Jeg tror ikke det, spesielt ikke på de lange kapasitetsløpene, sier Callesen.

– Klart, hvis han er heldig med føret og ytre faktorer, så kan han også være med og kjempe i avslutningen på lengre distanser. Men jeg tror at de som har trent veldig godt gjennom sommeren og over flere år, typer som Martin Johnsrud Sundby, blir vanskelig å ha med å gjøre til vinteren.