UENIG: Martin Ødegaard mener han kunne styrket den norske A-troppen.
UENIG: Martin Ødegaard mener han kunne styrket den norske A-troppen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Slår tilbake mot Lagerbäck: – Jeg har noe å bidra med

Martin Ødegaard (18) reagerer på at landslagssjef Lars Lagerbäck mener han ikke er sportslig kvalifisert for A-landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til tross for et surt 2-3-tap for Kosovo i EM-kvalifiseringen fredag, serverte Martin Ødegaard en frisparkperle og storspilte i U21-kampen.

På en pressekonferanse i Stuttgard søndag fikk landslagssjef Lars Lagerbäck spørsmål om 18-åringen holder et nivå som gjør han sportslig kvalifisert til å være med i A-troppen.

– Jeg har noe å bidra med

Da var svaret nei.

– Hadde Ødegaard vært kvalifisert, så hadde han vært her. Han har ikke kvalifisert seg. Jeg hadde gjort en kjempefeil hvis jeg ikke hadde tatt han med om jeg mente han var kvalifisert. Jeg synes de ulike kvalitetene vi har i gruppa nå er bra, sa landslagssjefen på pressekonferansen foran mandagens kamp mot Tyskland.

U21-troppen var samlet til trening på Marienlyst søndag, før de møter Israel på hjemmebane tirsdag.

18-åringen er uenig i Lagerbäcks uttalelse.

– Det vet jeg ikke hva han har ment med. Da må jeg se settingen, men det får være hans mening, sier Ødegaard til TV 2.

– Hva mener du?

– Det er ikke noe jeg stresser med, men jeg føler at jeg har noe å bidra med der. Jeg vet at min tid vil komme, så det tar jeg med ro, understreker han.

SE NORGE U21 - ISRAEL U21 PÅ TV 2 SPORTSKANALEN, TIRSDAG KLOKKEN 19.00!

Gir ikke opp håpet om avansement

Når det gjelder U21-landslaget har de norske gutta satt seg selv i en vanskelig posisjon etter to kamper.

For etter at Norge ble fratatt 5-0-seieren i den første kampen mot Kosovo, på grunn av at Kristoffer Ajer ikke var spilleberettighet, står det norske laget med null poeng etter de to første kampene.

– Vi har satt oss selv i en litt vanskelig posisjon. Det må vi være ærlig om. Det er en del tøffere nå enn når vi begynte, men vi har mange kamper å spille. Så det er fullt mulig fortsatt, mener Ødegaard.

Vinneren av gruppen på seks lag går videre, og de fire beste toerne spiller play off. Etter to kamper ligger Norge nederst i gruppe 5, og trenger sårt en seier mot Israel tirsdag for å holde liv i håpet om avansement.

– Vi er veldig revansjesugne, og har lyst til å vise alle hvor bra vi er. Sånn som vi viste her på Marienlyst sist. Selv om vi ikke fikk poengene fra den kampen var vi veldig gode, så de handler om å gjenskape det. Vi vet vi har mye kvalitet i laget, så det er bare å få det ut på banen, sier Ødegaard.

Rafik Zekhnini bryr seg lite om at flere fotballeksperter mener sjansene nå er små for norsk avansement.

– Vi vet det er tøft, men vi er ikke ferdig. Det er mange kamper igjen, og det er fullt mulig å bli beste toer. Gutta er friske og raske, så vi er klare for en ny kamp, sier han til TV 2.

– Er dere avhengig av en seier på tirsdag, sånn som du ser det?

– Jeg vet ikke om vi skal sette oss i den situasjonen, men gutta vet hva som står på spill. Vi skal selvfølgelig gå for en seier, og vi spiller på hjemmebane. Vi tapte forrige kamp, og fikk en i trynet etter den første kampen. Så det er klart at en seier hadde smakt godt nå, avslutter Zekhnini.