Larvik med sensasjonelt tap mot nyopprykkede Fredrikstad

Fredrikstad påførte Larvik sitt andre hjemmetap i serien siden 1999. Sjokkerende, sier TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De regjerende mesterne har vunnet serien tretten år på rad, men i sesongens første seriekamp fikk de seg en ordentlig nesestyver.

Se TV 2-ekspertenes tabelltips i videovinduet øverst!

Det nyopprykkede laget fra plankebyen gikk rett i strupen på Larvik, og så seg aldri tilbake. Faktisk ledet ikke Larvik én eneste gang i løpet av kampen, og de tapte til slutt fortjent 25-28 på hjemmebane.

Larvik har mistet mange spillere før årets sesong, og på første gang på lenge er det ventet å bli ordentlig spennende i Eliteserien.

Før Larvik tapte i den siste serierunden i fjorårets Eliteserie mot tittelutfordrer Vipers, hadde de gått 353 ordinære seriekamper på rad uten tap, hjemme og borte.

Søndagens resultat sender derfor sjokkbølger gjennom norsk håndball.

TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli er svært overrasket over sjokktapet.

Jeg trodde ikke det var mulig. Vi visste at vi ville få en ny situasjon siden Larvik har mistet ti gode spillere, men at de skulle få så hetta at de ryker mot et nyopprykket Fredrikstad, det er intet annet enn sjokkerende, innrømmer han overfor TV 2.

– Vi må opp i ringa

Fredrikstads trener Christer Karlsson var en stolt mann etter kampen.

– Framfor alt måtte vi få bort respekten. De er også av kjøtt og blod, sier Fredrikstad-treneren til Handballtv.com etter kampen.

Larviks trener var fattet etter at tapet var et faktum.

– Fredrikstad vinner egentlig fortjent, så enkelt er det. Vi må opp i ringa for vi sender signal til noen av de andre lagene om at det er mulig å ta oss, sier Larviks trener Tor Odvar Moen til Handballtv.com.

– Det er dritkjedelig å ha tapt en seriepremiere med et såpass bra lag som vi har, så vi må se oss i speilet, både vi som styrer og jentene. Det er flere som er et stykke unna nivået i dag, sier Tor Odvar Moen til Østlands-Posten.

Viper startet med seier

Vipers er TV 2s håndballeksperters favoritt til å vinne Eliteserien i år, og de startet sesongen med en overlegen seier.

Kristiansand-laget knuste Glassverket hele 43-19 på bortebane. Dermed gikk de rett til topps på tabellen.