Boasson Hagen og Kristoff i spurtduell i Tour of Britain

Det ble bare nesten for de norske på den første etappen av Tour of Britain.

Se den jevne spurten i Sportsnyhetene over!

Den første etappen av Tour of Britain ble avsluttet med en massesprint i den lille skotske byen Kelso.

Både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen lå helt fremme da det hele skulle avgjøres med en rask avslutning på brostein.

Det så først ut som at Boasson Hagen krysset målstreken først, men reprisen viste at Dimension Data-rytteren nok en gang måtte se seg slått med noen få centimetere.

Orica-Scotts unge sprinter Caleb Ewan tok seieren like foran Boasson Hagen mens Elia Viviani fra Team Sky tok tredjeplassen.

Boasson Hagen liker seg godt i det britiske etapperittet. Dette var Boasson Hagens 15. podiumplass i rittet av 25 mulige.

– Det er alltid surt å tape med så lite, og jeg har vært en del foto-finisher. Jeg var nærmere i Tour de France. Det var surt, men jeg tok viktige bonussekunder jeg kan ta med meg videre i Tour of Britain, sier han til TV 2, og fortsetter:

– Jeg er godt fornøyd og følte meg bra, og spurten var relativt bra. Den skulle helst vært bedre, det viser resultatlisten, men jeg er godt fornøyd med hvordan formen er nå, så får vi se hvordan de neste etappene er. Jeg går for sammendraget så lenge det er mulig.

Alexander Kristoff lå godt med på oppløpet, men falt tilbake til en fjerdeplass.

Det var uansett lovende tendenser fra de to norske kapteinene før VM i Bergen senere denne måneden.

Tour of Britain fortsetter mandag med en etappe til Blyth.