Tyskland-sjef Joachim Löw, her fra en pressekonferanse i forkant av Tsjekkia-kampen. Foto: Daniel Bockwoldt/dpa via AP)
Tyskland-sjef Joachim Löw, her fra en pressekonferanse i forkant av Tsjekkia-kampen. Foto: Daniel Bockwoldt/dpa via AP)

löw før norge-kampen:

– Jeg ville nok ikke hatt plass til verken Jarstein eller Nordtveit

Joachim Löw benyttet også pressekonferansen til å ta et knallhardt oppgjør med pøblene som fikk det tyske laget til å gå rett i garderoben etter Tsjekkia-kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ingen gjennomgripende endringer siden vi slo dem 3-0 i Oslo. Norge og Lars Lagerbäck tenker nok mer på EM 2020 enn på kvalifiseringen vi nå står midt oppe i.

Det sier en meget avslappet Joachim Löw dagen før kampen som etter alt å dømme gjør Tyskland formelt klar for fotball-VM i Russland neste sommer.

– Med all respekt for Norge: Vi konsentrerer oss om oss selv og om å skape sjanser nok til å vinne denne hjemmekampen. Vi er regjerende mestere og kan ikke annet.

Den tyske landslagssjefen snakket høflig om morgendagens motstander og skrøt av de norske spillerne i Bundesliga.

– Men jeg er mer enn tilfreds med det mannskapet jeg har og ville nok ikke hatt plass til verken Jarstein, Nordtveit eller andre av de norske utenlandsproffene.

Joachim Löw benyttet for øvrig pressekonferansen til et flammende og nådeløst oppgjør med den høyreekstreme pøbelen som ødela tribunestemningen og fikk det tyske laget til å gå rett i garderoben etter 2-1 over Tsjekkia i Praha fredag.

– De er ikke våre tilhengere. Vi er ikke deres landslag, freste Joachim Löw og understreket at fotball er en åpen, raus og inkluderende sport med plass til alle.

– Scener som dem vi opplevde i Praha skal vi og alle andre være forskånet for. Som landslag har vi et ansvar for å opptre med verdighet. Disse menneskene bringer skam over Tyskland, og det er det siste denne stolte nasjonen trenger.