Barcelona hevder Liverpool var åpne for Coutinho-salg

Barcelona hevder at Liverpool krevde to milliarder kroner for å gi slipp på Philippe Coutinho, men de røde nekter for at det stemmer.

Barcelona klarte ikke å få kloen i Philippe Coutinho fra Liverpool før det spanske overgangsvinduet stengte fredag kveld, etter at Merseyside-klubben skal ha avslått tre bud på midtbanespilleren.

Se Coutinhos mål for Brasil tidligere denne uken i Sportsnyhtene øverst!

Engelske aviser har hele tiden skrevet at et Coutinho-salg var uaktuelt, uavhengig av budets størrelse. Coutinho leverte i august inn en formell søknad om å bli solgt, men den ble umiddelbart avvist.

På en presekonferanse om sommerens overgangsvindu hevder imidlertid Barcelona-direktør Albert Soler at Liverpool satte en prislapp på Coutinho.

– Etter flere uker med bud, ga Liverpool beskjed om at de ønsket to hundre millioner euro (nesten to milliarder kroner) for én spiller. Vi utsetter ikke klubben for risiko, sier Soler, og understreker at det var uaktuelt å betale.

– Vi ønsket ikke å bli utnyttet i et oppblåst marked. Vanligvis er det de tradisjonsrike klubbene som spiller de viktigste rollene, men ikke akkurat nå.

Liverpool Echo melder at Liverpool avfeier Barcelonas påstander som usanne. The Telegraph-journalist Chris Bascombe skriver på Twitter at Barcelona forsøkte å ta kontakt med Liverpool fredag kveld, men at Anfield-klubben ønsket ikke å engasjere seg.

Barcelona fikk inn om lag 2,2 milliarder kroner da Neymar ble betalt ut av utkjøpsklausulen og signerte for Paris Saint-Germain. Om lag halvparten av pengene ble brukt på Ousmane Dembélé fra Borussia Dortmund. Paulinho, Marlon og Nélson Semedo er også hentet inn, i tillegg til et Gerard Deulofeu ble kjøpt tilbake fra Everton for rundt 120 millioner kroner.

– Vi har en fantastisk stall, og de nye spillerne kommer til å hjelpe oss og opprettholde våre standarder, mener Barcelona-direktør Robert Fernández.

Coutinho ble registret i Liverpools 25-mannstropp til Premier League, og ifølge Liverpool Echo er han aktuell til møtet med Manchester City neste helg. Når Coutinho returnerer fra landslagsspill neste uke, er det ventet at han og manager Jürgen Klopp snakker ut om sommerens konflikt.