RYKKET NED: Sunderland og David Moyes (t.v.) rykket ned fra Premier League forrige sesong, men tror ikke Antonio Conte kunne reddet Stadium of Light-klubben fra nedrykk.
RYKKET NED: Sunderland og David Moyes (t.v.) rykket ned fra Premier League forrige sesong, men tror ikke Antonio Conte kunne reddet Stadium of Light-klubben fra nedrykk. Foto: Oli Scarff

– Heller ikke Antonio Conte hadde klart det

David Moyes (54) mener han hadde en nærmest umulig oppgave i Sunderland.

David Moyes forlot jobben som Everton-manager etter elleve år i 2013 og fikk den vanskelige oppgaven med å etterfølge Sir Alex Ferguson i Manchester United. Siden har det meste vært en nedtur for skotten.

Like etter forrige sesong fikk han sparken i Sunderland, slik han også gjorde i Manchester United og i Real Sociedad. Laget fra nordøst havnet helt sist i Premier League, hvor de hadde vært i hele ti år.

– Vi hadde en stall som ikke holdt Premier League-nivå, og det var en stall som hadde fått juling og vært nær nedrykk flere ganger. Den trengte utskiftninger, men det var ikke mulig. Jeg føler meg ikke sveket av Ellis Short (Sunderlands eier), for jeg hadde vært ønsket lenge og han hadde forsøkt å få tak i meg fire-fem ganger, sier Moyes til Daily Mail.

– Jeg synes det er skuffende at jeg ikke fikk vite at klubben skulle bli lagt ut for salg. Det fikk jeg vite to-tre måneder etter at jeg hadde tatt jobben. Da fant vi også ut at det ikke var penger tilgjengelig i januar, fortsetter han.

Moyes sier videre at han ikke var klar over klubbens svake forfatning.

– Jeg tror Harry Redknapp hadde rett da han sa at Antonio Conte ikke kunne reddet Sunderland forrige sesong, sier 54-åringen.

Conte vant Premier League i sin første sesong som Chelsea-manager.

Moyes fikk ikke fullføre 2013/14-sesongen i Manchester United, der laget endte på sjuendeplass – ett år etter å ha blitt seriemestere. I november 2014 ble han Real Sociedad-trener, men Spania-oppholdet varte bare ett år.

– Se på Manchester United. Det er brukt noen hundre millioner pund for å få ting i orden. Vi holdt Real Sociedad i La Liga, og det var jobben vi var satt til å gjøre. Det eneste som ikke ser så bra ut er Sunderland, og det var kanskje den vanskeligste jobben, sier David Moyes, og fortsetter:

– Jeg måtte prøve å finne en vei ut, men forrige sesong fikk jeg det ikke til. Det skuffet meg fordi det var et nederlag. Det var første gang jeg rykket ned, og jeg håper det er siste gang.

Moyes er ikke redd for at ryktet som manager er ødelagt.

– Jeg tror den siste kampen var min 499. kamp som Premier League-manager. Jeg har kanskje 880 eller 890 totalt. Jeg tror ikke statistikken min står tilbake for noen, mener han.