– Ingen tvil om at jeg har kvalitetene til å spille for landslaget igjen

Nicklas Bendtner ble rørt av mottakelsen han fikk i Parken.

Nicklas Bendtner spilte sin første kamp for Danmark siden november 2015 da han kom inn i 4-0-triumfen over Polen fredag.

Se sammendrag av kampen i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Rosenborgs stjernespiss imponerte i Europaliga-kampene mot Ajax, der trønderne tok seg videre etter blant annet et Bendtner-mål i returkampen på Lerkendal. 29-åringen er ikke i tvil om at han at hører hjemme på landslaget.

– Det er ingen tvil om at jeg har kvalitetene til å spille for landslaget igjen. Det har jeg bevist i den seneste tiden. Jeg har ellers har vært langt borte fra landslaget og fra å være en kandidat til troppen, sier Bendtner til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Den tidligere Arsenal-, Juventus- og Wolfsburg-spilleren ble byttet inn av landslagssjef Åge Hareide med et kvarter igjen å spille. Parken møtte Bendtner med et stort jubelbrøl.

– Jeg kan selvfølgelig ikke komme utenom mottakelsen jeg fikk da jeg kom inn. Det var veldig rørende. Det var fantastisk. Det er sjelden at jeg merker noe som helst i kroppen, men jeg fikk et sus da jeg løp inn på banen, sier han, og fortsetter:

– Det kunne ikke ha vært mer perfekt for meg å komme tilbake i Parken foran den danske fansen, som betyr sinnssykt mye for meg og alltid har gjort det, helt siden jeg var 18 år.

Bendtner får karakteren sju av tolv i danske DR for innsatsen mot Polen.

– Et stort jubelbrøl møtte Bendtner da han kom på banen, og han innledet med en glimrende brystdemping. Han var fint med i spillet, uten at han kom til noen avslutninger, skriver avisens kommentator Andreas Kraul.

Danmark er nummer tre i sin kvalifiseringsgruppe, tre poeng bak gruppeleder Polen og á poeng med Montenegro på plassen foran. Mandag venter Armenia, og Bendtner vil gjerne ha en plass i startelleveren.

– Jeg vil gjerne spille alle kampene, og det kommer ikke til å endre seg. Hvis man får sjansen fra start, er det viktig å vise seg frem. Nå må vi se frem mot Armenia, uavhengig av hvem som starter, sier Bendtner.

Nicklas Bendtner måtte imidlertid se spisskollegene Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen score hvert sitt mål. Det kan gjøre veien til en startplass lengre.

– Angriperne våre spilte godt og begge scoret. Det er bra for oss. Det er to gode venner, så når de gjør det godt, så gjør det meg glad, sier Bendtner.

Åge Hareide får også ros i danske aviser dagene etter den imponerende storseieren i Parken. Både BT og DR ga nordmannen toppresultat på børsen.