Spillerbørs: Han var Norges beste mot Aserbajdsjan

TV 2-ekspert Jesper Mathisen har vurdert spillernes innsats Aserbajdsjan.

Norge slo Aserbajdsjan 2-0 takket være scoringer av Joshua King og et selvmål, og Lars Lagerbäck fikk dermed sin første seier som norsk landslagssjef.

Se Norges scoringer i videovinduet øverst!

TV 2-ekspert Jesper Mathisen vurderer de norske spillernes innsats slik:

5 Rune Almenning Jarstein:
– Aserbajdsjan skaper én målsjanse og da sier det seg selv at Jarstein har en veldig rolig dag på jobben. Har et utspill som ikke var helt bra, men utenom det var det lite vi så til vår sisteskanse.

5 Jonas Svensson:
– Var strålende mot Tsjekkia og Sverige og ble derfor valgt foran Omar i dag. Som alltid offensiv og full av energi, men ikke like synlig som i hans siste landskamper.

6 Håvard Nordveit:
– Har vært solid som stopper for Norge i de siste kampen og er solid også i kveld. Er rolig med ball og Lagerbäck har også et angrepsvåpen i hans lange innkast, som det nesten ble mål på i kveld.

7 Jørgen Skjelvik:
– Veldig god og viktig med farten sin. Har vært god som stopper for RBK i Europa og er meget god for Norge i kveld! Mot lag som Aserbajdsjan passer Skjelvik ypperlig, og han grep virkelig sjansen i kveld.

6 Haitam Aleesami:
– Strålende gjort før 2-0 og har også flere andre gode involveringer på motstanderens halvdel. Blir ikke satt på de store prøvene defensivt, så dette var en kamp hvor Aleesami fikk brukt de største styrkene sine.

6 Moi:
– Kommer til flere gode muligheter men det ville seg ikke helt foran mål. Har endelig begynt å vise sine kvaliteter med flagget på brystet, og han er et av de sikreste kortene i dette laget.

5 Stefan Johansen:
– Det blir veldig interessant å se hva Lagerbäck gjør på den sentrale midtbanen når en formsterk Ole Selnæs nå er tilbake fra sin karantene. Johansen er som alltid en som går foran med løpskraft og innsats, men han preget ikke kampen i like stor grad som sin makker på den sentrale midtbanen. Har et farlig balltap når Aserbajdsjan får sin eneste målsjanse.

7 Sander Berge:
– Det har vært mye styr rundt Berge og en mulig overgang til Sevilla denne uka, men han så ikke veldig påvirket ut av det i kveld. Den klare sjefen på vår sentrale midtbane og det er en nytelse å se unggutten spille fotball.

6 Mats Møller Dæhli:
– Veldig bevegelig, jobber knallhardt defensivt og vil hele tiden ha ball. Spiller fri Aleesami før 2-0 og har en gigantisk sjanse til å gjøre 3-0 kvarteret før slutt. Mot lag som ligger så lavt som Aserbajdsjan er Dæhll viktig med sin teknikk og kreativitet, og det ga avkastning i kveld.

6 Alexander Sørloth:
– Er i meget god form og viser det også i kveld. Selv om ikke alt han prøver på lykkes så synes jeg dette var positivt fra kraftspissen. Lagerbäck likte nok det han så.

8 Joshua King:
– Fikk vist frem farten og kraften sin da han ble sparket i magen og fikk straffespark etter halvtimen, og straffesparket satt han iskaldt i nettet! Selv ikke Erik Thorstvedt hadde reddet den! Norges klart beste spiller i kveld og han så ut til å storkose seg på Ullevaal i kveld! Det tror jeg ikke forsvarerne til Aserbajdsjan gjorde, for de var til tider rundingsbøyer for King!