Alt Kane trengte var 1. september

England med ketsjupeffekt mot lilleputten Malta.

Se Kanes scoringer for England i Sportsnyhetene øverst!

Harry Kane scoret endelig sesongens første mål. Dermed fortsetter stjernespissens august-mareritt med et nødskrik. Han fikk ballen servert av lagkamerat Dele Alli i boksen, og hadde en enkel jobb med å sette den forbi keeper.

Kane fastsatte også sluttresultatet til 4-0 tre minutter på overtid, og hadde en målgivende pasning på 3-0.

England slet imidlertid lenge med å trenge seg gjennom et trangt Malta-forsvar. Første omgang var så kjedelig at The Times-journalist Henry Winter skrev på Twitter at «Losing my religion» ville vært en beskrivende sangtittel.

Helt på tampen løsnet det for England. I det 86. minutt satte Southampton-back Ryan Bertrand inn 2-0 på et skudd fra om lag 25 meter. Innbytter Danny Welbeck økte ledelsen til 3-0 på overtid, etter et innlegg fra Harry Kane.

«England viser lite som tilsier at de blir et lag å regne med i VM», vurderer BBCs Phil McNulty, før han skryter av noen offensive spillere:

«Harry Kane var den som tok ansvar, og er som vanlig brennhet i september. Alex Oxlade-Chamberlain var en av få engelske spillere som viste frem farten i første omgang, i sterk kontrast til Raheem Sterling. I Marcus Rashford, med hans ekstreme hurtighet, har England en som kan forandre kampbilder i VM», skriver han.

Malta er plassert som nummer 190 på FIFA-rankingen, mellom Bangladesh og Liechtenstein. Lilleputten ligger på sisteplass i Gruppe F, med -17 i målforskjell på syv kamper. England leder gruppen med 17 poeng på syv kamper, to poeng foran neste motstander Slovakia.

Englands lagoppstilling (4-2-3-1):

Joe Hart – Kyle Walker, Phil Jones, Gary Cahill, Ryan Bertrand – Jake Livermore, Jordan Henderson – Alex Oxlade-Chamberlain (Danny Welbeck), Dele Alli (Jamie Vardy), Raheem Sterling (Marcus Rashford) – Harry Kane.