OVERGANG: Landslagsspilleren skal til aserbajdsjansk klubb.
OVERGANG: Landslagsspilleren skal til aserbajdsjansk klubb. Foto: Pedersen, Terje

Tarik Elyounoussi klar for Champions League-klubb

Han lånes ut til Qarabag.

Tarik Elyounoussi går fra Olympiakos til Qarabag på lan. Det bekrefter den aserbajdsjanske klubben på sine nettsider.

– Det blir spennende å spille i mesterligaen. Det har vært en drøm for meg fra jeg var liten. Mesterligadeltakelsen var avgjørende for at jeg valgte Qarabag, sa Elyounoussi.

Tøff gruppe

Qarabag havnet i Champions League-gruppe med Roma, Chelsea og Atletico Madrid, etter å ha slått ut FC København i kvalifiseringen. Allerede om tolv dager kan han få muligheten til å spille mot Chelsea på Stamford Bridge.

Hans nye klubb kunngjorde nyheten underveis i landskampen på Ullevaal.

– Jeg visste ikke om alt var hundre prosent klart før etter kampen. Men flere av Qarabag-spillerne på Aserbajdsjan ønsket meg velkommen til klubben allerede under oppvarmingen, sa Elyounoussi humrende.

Fornøyd landslagssjef

Lars Lagerbäck tror overgangen kan gagne landslaget.

– Dette (overgangen) er positivt for Tarik, sa landslagssjef Lars Lagerbäck etter 2-0-seieren mot Aserbajdsjan.

Elyounoussi kom innpå 73 minutter ut i oppgjøret på Ullevaal fredag.

– Nå kommer han jo til en klubb som spiller mesterligafotball også. Det er en bra erfaring for både ham og landslaget, la svensken til.

Han har vært ute i kulden i Olympiakos, som hentet ham fra Hoffenheim forrige sommer for en sum på om lag ni millioner kroner. Forrige sesong spilte han 23 kamper, scoret fire mål og slo én målgivende pasning i den greske ligaen. Elyounoussi har scoret ni mål på 43 landskamper, og startet kveldens kamp mot Aserbajdsjan på benken, men kom innpå i andre omgang.

Qarabag blir hans syvende klubb. 29-åringen har tidligere spilt for Olympiakos, Hoffenheim, Heerenveen, Rosenborg, Lillestrøm og Fredrikstad. Elyounoussis nye klubb har vunnet den aserbajdsjanske ligaen fire sesonger på rad.

(©NTB)