King herjet i Norges første seier med Lagerbäck

Skaffet straffe og scoret i 2-0-seieren.

Norge-Aserbajdsjan 2-0

Se kampsammendrag i videovinduet øverst.

Etter en uke der Joshua King har vært i ordkrig med TV 2-ekspert Erik Thorstvedt viste Bournemouth-spissen frem sine kvaliteter mot Aserbajdsjan.

King skaffet en straffe han scoret på selv, og var ellers særdeles livlig da Norge slo Aserbajdsjan 2-0. Dermed var han sentral i landslagssjef Lars Lagerbäcks første seier. Etter tap for Nord-Irland og uavgjort mot Sverige og Tsjekkia ble det tre poeng.

– Det er flaks igjen, sier Joshua King til TV 2 - og kommer med et nytt stikk til Erik Thorstvedt.

– Nå skal jeg bare ha flaks 16 ganger til i Premier League, så skal han komme å vaske bilen min.

King hadde også en ball til i nettet i andreomgang, men var da korrekt vinket av for offside.

– Han var Norges klart beste spiller i kveld og han så ut til å storkose seg på Ullevaal i kveld. Det tror jeg ikke forsvarerne til Aserbajdsjan gjorde, for de var til tider rundingsbøyer for King, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Fornøyde spillere

Selv mener spissen at han har litt mer å gå på.

– For å være helt ærlig, så burde jeg ha ligget litt høyere. Jeg ble litt for dyp til tider. Jeg er vant til å ligge dypere. Jeg ble litt utålmodig. I første omgang burde vi nok ligget litt høyere. Vi burde nok ha vunnet mer, sier King.

Seieren var aldri truet for et norsk lag som spilte med energi og en struktur i laget offensivt og defensivt som har vært mangelvare over lang tid.

Det er første gang Norge holder nullen siden de slo Finland 2-0 i mars 2016.

– Det viktigste er å vinne, men det var veldig velfortjent, men vi kan bli bedre på noe. Alle gjør en kjempebra innsats, sier landslagssjef Lars Lagerbäck til Eurosport.

– Det er godt å vinne fotballkamper igjen. Det var solid det. Sjansene vi skaper gir vi dem, sier kaptein Stefan Johansen til TV 2.

Etter seieren er Norge på fjerdeplass i gruppen med sju poeng. Tyskland leder etter 2-1-seieren over Tsjekkia med full pott og 21 poeng, foran Nord-Irland med 16. Tsjekkia har ni.

– Fikk vist frem kraften

Og det så bra ut fra start. Norge var småfarlig frempå ved flere anledninger de første 20 minuttene, Moi var nærmest, uten uttelling.

Men etter halvtimen løsnet det. Joshua King stormet gjennom og ble sparket i brystet av Badavi Hüseynov - et krystallklart straffespark.

King tok det selv og satte ballen iskaldt i hjørnet, mens Kamran Agayev gikk feil vei.

– Jeg hadde veldig, veldig vondt. Jeg mistet pusten, men fikk den tilbake da jeg så legen komme. Jeg skulle ta det straffesparket, sier King til TV 2.

– King får vist frem farten og kraften sin år han blir sparket ned og får straffespark, og selve straffesparket er så iskaldt at selv ikke Erik Thorstvedt hadde reddet den, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Norge fortsatte å presse og Moi testet keeper med et kanonskudd noen minutter senere, men Norge gikk til pause med 1-0.

– En meget solid omgang av Norge. Aserbajdsjan er ikke i nærheten av å skape en eneste sjanse, og Lagerbäck er nok veldig godt fornøyd med hvordan strukturen var defensivt, sier Mathisen.

Annullert, så scoring

Lars Lagerbäcks menn gikk aggressivt til verks i andre omgang, og var det klart førende laget på Ullevaal-matten, uten at det materialiserte seg i kjempesjanser.

Istedet var Aserbajdsjan nær utligning med sitt første skuddforsøk i kampen. Dima Nazarov dundret til fra distanse, og markkryperen gikk like utenfor. Hadde den sneket seg inn på innsiden av stolpen ville Rune Almenning Jarstein vært sjanseløs.

Etter den annullerte Joshua King-fulltrefferen skulle imidlertid Norge få målet som doblet ledelsen.

Haitam Aleesami stormet inn i boksen fra venstrekanten, og innlegget ble tuppet i mål av den desperate aserbajdsjanske forsvarsspilleren Rasad Sadiqov.

– For min del handler det om å vinne matcher, jeg bryr meg ikke om hvem som scorer. Det er moro å få 2-0 og dreper matchen, sier Aleesami til TV 2.

Ny annullering

Norge kunne vunnet mer. Både Moi Elyounoussi og Mats Møller Dæhli hadde sjanser, uten å treffe mål.

Tarik Elyounoussi, som ble annonsert klar for den aserbajdsjanske Champions League-klubben Qarabag i pausen, klarte å sette ballen i nettet, men ble også han korrekt avvinket for offside.

Dermed kunne Norge kontrollere inn kampen, og vanskeligere ble det ikke da straffesynder Hüseynov fikk sitt andre gule da han meide ned Jo-Inge Berget rett før slutt.