Anders Myrvold har fire sesonger bak seg fra NHL, men også en brokete fortid med voldsdommer og narkotikamisbruk.

For seks år siden la han opp som hockeyspiller, og har brukt de siste årene på å få orden på livet sitt. Både gjennom sitt eget selskap «Camp Myrvold», der han jobber som personlig trener. I tillegg til å være foredragsholder.

– Har savnet det mer enn jeg trodde

Den siste måneden har han også fått tilbake suget etter å spille ishockey, og har trent med Vålerenga.

Nå bekrefter 42-åringen overfor TV 2 at han blir GET-liga-spiller for Oslo-klubben kommende sesong.

– Det er veldig moro å skulle gjøre comeback. Jeg har jo trent mye i mange år nå, og er i god fysisk form. Når gutta gikk på is nå i sommer kjente jeg at det kriblet litt, så jeg spurte Roy (Johansen jou.anm) om jeg kunne få trene med dem. Uten at det var noe mer tanke bak det. Så har vi tatt det uke for uke, og det å være en del av et lag har jeg nok savnet mer enn jeg trodde, sier Myrvold til TV 2.

I TV 2-serien «Mer enn gull» forteller Myrvold sin historie, fra et innholdsrikt og turbulent liv.

42-åringen innrømmer at han er stolt over at livet nå har tatt en positiv vending, og at han er tilbake i miljøet.

– Det er en tilfredsstillelse, og en glede å nå være tilbake. Ikke minst er jeg veldig stolt over å kunne ta på meg Vålerenga-drakta igjen, for den har betydd veldig mye for meg. Den har jeg opplevd mye bra, og en del vondt i. Det gir meg jo en stolthet å kunne ta på meg den igjen, når jeg kan sette ting i perspektiv, understreker han.

SE VÅLERENGA-STORHAMAR PÅ TV 2 SPORTSKANALEN OG TV2SUMO.NO, FREDAG 8. SEPTEMBER KLOKKA 18.30.

– Overrasket over at han er såpass bra

Han har nå fullpakket dagsprogram med Vålerenga-treninger, og sin faste jobb som personlig trener.

– Jeg har jo en veldig hektisk hverdag, så det har jo sine utfordringer bare det. I tillegg til at du skal komme tilbake i ordentlig form. Så den siste måneden har vært veldig interessant, slitsom og lærerik.

42-åringen tror at hans erfaring kan styrke et ungt Vålerenga-mannskap.

– Vålerenga er et ungt lag, de trengte backer og trenger kanskje også litt erfaring. Så jeg kjører på, og bidrar med mitt. Vi har jo et mål om å være med å kjempe i toppen blant topp fire denne sesongen. Så jeg er ikke der for å fylle en plass, jeg er der for å tilføre noe. De vet hva de får av meg, og jeg har mye energi å tilby, understreker han.

Vålerengas hovedtrener, Roy Johansen, er positivt overrasket over veteranen.

– Vi trenger backer, og har ikke økonomi til å hente noen importer. Han har rutine, mye energi, engasjement og vet hva det dreier seg om. Han er bra i gruppa, og bidrar til at vi får det litt ekstra. Han er en som kommer inn med en voldsom tro på det vi holder på med, og vil veldig gjerne være med. Foreløpig holder han nivået, så det ser veldig bra ut. Jeg er veldig overrasket over at han er såpass bra etter en så lang pause, sier Johansen til TV 2.

Vålerenga-sjefen var ikke i tvil om at Myrvold fortjente en sjanse.

– Anders har jo en historie, men har vist at han kan komme tilbake og bli en toppidrettsutøver. Han er en utøver som tar idretten sin veldig alvorlig, og for meg personlig er det veldig gledelig at han kan være en del av laget nå, understreker han.

Ikke redd for å floppe

Veteranen forteller at han egentlig er overrasket over hvor mange positive tilbakemeldinger han har fått på at han skal gi ishockeyen et nytt forsøk.

– Du vil jo ikke drite deg ut, men det jeg har lært opp gjennom årene at man ikke kan være redd for å feile. Mange kommer sikkert til å si at jeg er for treg, eller for gammel, men hva alle andre syns bryr jeg meg egentlig ingenting om. Det viktigste er at gutta i garderoben føler at dette er noe som tilfører dem noe, sier han.

Samtidig legger han ikke skjul på at han ikke lenger har kroppen til en 20-åring.

– Jeg kan alt om å trene, spise og sove. Nå må man gjøre det enda nøyere, for jeg kan ikke slurve i noe som helst. Det er jo en læringsprosess det også, når man er i den alderen som jeg er. Det tar lengre tid før kroppen restitueres når man blir eldre. Grunnfysikken min er der, men det er klart at den eksplosiviteten forsvinner jo eldre man blir. Men hadde jeg ikke hatt grunnfysikken kunne jeg bare droppa det. Jeg gleder meg til seriestart, understreker han.