– Jeg lurer rett og slett på hvor seriøst de tar oss, sier Cecilie Gotaas Johnsen.

Hun har syklet fire VM for Norge, skal legge opp etter denne sesongen og er uaktuell til mesterskapet. Nå tar hun bladet fra munnen etter at Sykkelforbundet varslet at Dahle Flesjå kan få en av to ledige plasser til VM i Bergen:

– Vi har to åpne plasser og diskusjonen går fortsatt livlig, sier landslagssjef Stig Kristiansen til TV 2.

– Hvorfor er hun (Dahle Flesjå) aktuell?

– Fordi hun er kjøresterk, svarer han.

– Hvis de påstår at hun er aktuell, så nærmer dette seg et skikkelig PR-stunt fra forbundet, mener Gotaas Johnsen.

TV 2 vet at Hitec-rytteren ikke er alene om å ha disse meningene i kvinnemiljøet. Veteranen peker på at det aldri ville vært aktuelt å ta inn en terrengsyklist på landslaget for herrer.

– Det er rett og slett lavmål, mener trønderen.

– Du kan ikke sette likhetstegn på herre- og damesykling i 2017. Der er vi på to forskjellige områder, kontrer Kristiansen.

Norge har en kvote på seks ryttere til VM, men tok kun ut fire på torsdagens pressekonferanse. Det er usikkerhet rundt de to siste plassene, men en avgjørelse er rett rundt hjørnet.

Gunn Rita Dahle Flesjå er for tiden i Australia for å lade opp til terreng-VM. Allerede i vinter varslet den meritterte 44-åringen at hun ønsket å være med på festen i Bergen.

– Nivået jeg har med å være en av verdens beste terrengsyklister, skal holde, sa hun da.

Denne sesongen har rogalendingen syklet tre landeveisritt i et forsøk på å bli tatt ut.

– Det er ikke noe galt med Gunn Rita, men hun har ikke overbevist om at hun fortjener en plass i VM-troppen i år, mener Gotaas Johnsen.

TV 2s sykkelekspert, Johan Kaggestad, reagerer ikke negativt på at Dahle Flesjå er aktuell.

– De jentene som håper å komme med på laget til Bergen har rett og slett ikke syklet fort nok; de er ikke gode nok til å slåss i den øverste eliten. Da er det lov til å gjøre et dristig laguttak, mener han.