NY KLUBB: Den tidligere Viking-spilleren er klar for østerrikske Rapid Wien.
NY KLUBB: Den tidligere Viking-spilleren er klar for østerrikske Rapid Wien.

Veton Berisha klar for Fjørtofts gamle klubb

Den landslagsaktuelle spissen forlater tyske Greuter Fürth.

Rapid Wien bekrefter overgangen på sine nettsider. Berisha skriver under på en treårskontrakt, og har allerede gjennomført sin første trening med klubben.

Veton Berisha har fire A-landskamper for Norge, og dro fra Viking til Greuther Fürth i 2015. Nå kommer han til å spille mot storebror Valon, som spiller for Red Bull Salzburg. Den første brødreduellen kan komme allerede 10. september.

Ifølge det tyske magasinet Kicker, lot Greuther Fürth nordmannen dra fordi han bare hadde ett år igjen av kontrakten og ikke ønsket å forlenge avtalen.

– Jeg er veldig fornøyd med at overgangen har gått gjennom. Jeg kan ikke vente på å komme i gang, sier Berisha til Rapid Wiens nettside.

Sportsdirektøren er også fornøyd med handelen.

– Veton Berisha er en veldig god spiller, og vi har fulgt ham lenge. Han gir oss mer fart, og vil være en forsterkning for oss, sier Rapid Wien-direktør Fredy Bickel.

Jan Åge Fjørtoft spilte 128 kamper for Rapid Wien mellom 1989 og 1993. Forrige sesong kom klubben på 5. plass i østerriksk Bundesliga, etter å ha kommet på 2. plass tre sesonger på rad.