SOLGT: Vålerenga har solgt sin nummer 10. Foto: Pedersen, Terje
SOLGT: Vålerenga har solgt sin nummer 10. Foto: Pedersen, Terje

Vålerenga solgte Zahid – nå møter han Ronaldo i Mesterligaen

Vålerenga har solgt midtbanespilleren Ghayas Zahid til kypriotiske APOEL. Nordmannen har signert en fireårskontrakt med sin nye klubb.

Det bekrefter Vålerenga i en pressemelding torsdag.

Zahids nye klubb skal spille gruppespill i mesterligaen denne sesongen. Real Madrid (Spania), Borussia Dortmund (Tyskland) og Tottenham (England) venter i gruppe H.

Dermed får Zahid anledningen til å møte Cristiano Ronaldo i Mesterligaens gruppespill.

– Jeg er veldig glad for at dette gikk i orden, og gleder meg til nye utfordringer i APOEL. Tida i Vålerenga har vært helt fantastisk, og selv om jeg nå får oppfylt drømmen er det også trist å forlate klubben i mitt hjerte, sier han.

Zahid har vært en viktig spiller for Vålerenga denne sesongen og har scoret fem mål og slått fem målgivende pasninger i løpet av 18 seriekamper.

– Ingen problemer med å selge Zahid
Han hadde ett år igjen av kontrakten med Vålerenga, men etter å ha spilt nesten hele sin karriere i klubben, hadde Oslo-klubben ingen problemer med å selge ham.

– Vålerenga ønsker å være en klubb som utvikler spillere, med et mål om å kunne selge en del av disse spillerne til større klubber og ligaer i utlandet. Gevinster ved slike salg reinvesteres i videre klubbygging og utvikling – og vi skal heller ikke glemme at det da også tilføres midler til andre klubber i Oslo og omegn, sier daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Erik Espeseth.

Trener Ronny Deila sier dette:

– Ghayas har hatt en drøm om å spille i utlandet, og vi ønsker selvsagt ikke å stå i veien for dette, sier hovedtrener Ronny Deila og legger til:

– Han har vært en svært viktig spiller for oss i mange år, men nå er tiden inne for at gutten skal få ta steget ut, og vi ønsker han alt godt i Apoel.

(©NTB)