Her er Norges lag til sykkel-VM i Bergen

Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff leder Norges tropp.

Landslagssjef Stig Kristiansen presenterte i dag de ni rytterne som skal representere Norge i landeveisrittet i VM.

De ni rytterne er Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen, Odd Christian Eiking, Amund Grøndahl Jansen, August Jensen, Truls Korsæth og Daniel Hoelgaard.

Boasson Hagen og Andreas Vangstad sykler temporittet.

– Vi håper på å lage overskrifter i år også, men av en litt annen karakter enn vi klarte i fjor, sier Kristiansen og sikter til konflikten mellom Boasson Hagen og Kristoff.

– Jeg tror de la det fortere bak seg enn det jeg gjorde. Jeg har tenkt på den situasjonen hver dag. De har hatt en veldig god tone. De har to måter å uttrykke seg på og det er lett å stille dem opp mot hverandre, men sånn som vi fikk det til i EM er sånn vi kommer til å strebe etter å få det til i VM, sier Kristiansen til TV 2.

På spørsmål om hva som er det norske lagets målsetning i VM, er landslagssjefen klokkeklar.

– Vi reiser med mål om gull. Vi stiller ikke opp der uten mål om gull, sier Kristiansen bombastisk til TV 2.

– Hvem skal vinne?

– Da sier jeg Edvald. Jeg sa Kristoff i fjor da sier jeg Edvald i år.

– Fordi løypen er for tøff for Kristoff?

– Den er i grenseland, og det er det vi ønsker. Fordi da blir det et taktisk spørsmål: «er han med eller er han ikke?». Da blir det et taktisk spill og det scenarioet vi kan spille opp der, er det beste vi kan tenke oss.

– Fornuftig uttak

En av dem som gleder seg ekstra til VM er Odd Christian Eiking.

– Jeg er ekstremt glad for å bli tatt ut til VM. Å sykle VM i min egen by kommer til å bli noe av det sykeste jeg får oppleve, skriver Eiking i en tekstmelding til lokalavisen Askøyværingen.

Kristiansen innrømmer at det var mest diskusjon rundt Eikings plass.

– Jeg leste i går at han er en løs kanon. Han er ikke en løs kanon. Han er en velpolert løs kanonkule i keramisk tilstand som er i konstant bevegelse på det dekket, sier landslagssjefen.

– Jeg synes det var et veldig fornuftig uttak. Det var som jeg skulle gjort det selv, sier TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

– Vi tok tre medaljer i Valkenburg. Jeg tror vi kan toppe det med fire medaljer i Bergen. Jeg tror på to medaljer til juniorgutta, jeg tror på Kristoffer Halvorsen, og jeg tror på én medalje i seniorklassen for herrer, sier han.

Bystrøm ble skadet i Vueltaen, men har meldt seg VM-klar. Hvis Bystrøm ikke blir klar er det Markus Hoelgaard som tar Katusha-rytterens plass.

Fire kvinnelige syklister samt seks U23-ryttere ble også tatt ut torsdag. Emilie Moberg, Vita Heine, Susanne Andersen og Katrine Aalerud skal forsvare Norges ære på kvinnesiden. To plasser står fortsatt åpen. Thea Thorsen og Vita Heine sykler tempoen.

I U23-klassen ble Kristoffer Halvorsen, Tobias Foss, Rasmus Tiller, Ole Forfang, Syver Wærsted og Anders Skaarseth tatt ut. Foss og Iver Knotten sykler tempoen.

Halvorsen er regjerende mester i landeveisrittet.

– Han er i samme situasjon som Kristoff. Løypen er medium hardt. Vi er ikke 100 prosent sikker på at den er hard nok til å kjøre fra Halvorsen, sier Kristiansen.

Fra før er det klart at Idar Andersen, Olav Hjelmsæter, Jonas Iversby Hvideberg, Andreas Leknessund, Søren Wærenskjold og Ludvig Fischer Aasheim representerer Norge i juniorklassen.