Se Vueltaen hver dag på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.

Den 11. etappen i årets Vuelta a España var en real kraftprøve med en beinhard avslutning opp til Calar Alto, et verdenskjent astronomi-observatorium.

23 år gamle Miguel Angel Lopez imponerte alle ved å stikke fra Chris Froome og Vinzenco Nibali på den siste kilometeren. Det var ungguttens første etappeseier i en Grand Tour og hans største triumf hittil i karrieren.

Se den spennende avslutningen på etappen i videovinduet over!

Froome forsvarte ledelsen

Med 10 kilometer igjen tråkket Alberto Contador med Vincenzo Nibali på hjul. Da sprakk feltet opp og delt andreplass i sammendraget før etappestart, Nicolas Roche, måtte som ventet slippe.

Én kilometer senere var det Esteban Chavez tur til å slippe Froome og de argeste konkurrentene i sammendraget.

2,5 kilometer før mål gikk løypen inn et svært bratt parti og da stakk Nibali på nytt. Sammenlagleder Chris Froome hadde tilsynelatende problemer med å følge og det så ut som han måtte få hjelp av lagkamerat Mikel Nieve.

Men som så ofte før våknet briten til live på den siste kilometeren. Han hamlet opp med sine argeste konkurrenter og lot Astanas colombianske unggutt Miguel Ángel López gå alene i front.

Froome kom inn sammen Nibali bare sekunder bak dagens vinner. Briten leder nå med ett minutt og nitten sekunder på Nibali. Chavez følger på tredjeplass, 2,33 bak. Dermed økte Froome sin ledelse i rittet.

FDJ-duoen Odd Christian Eiking og Daniel Hoelgaard er begge med i etapperittet, men klarte ikke utfordre de beste klatrerne.