King forlenget med Bournemouth og svarer på kritikken fra Thorstvedt

Joshua King har lite til overs for synspunktene til TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i TV 2 Sportens 100 timers forhåndssending fotballekspert Erik Thorstvedt sa i studio at Joshua King hadde flaks da Bournemouth-spissen scoret 16 mål i Premier League forrige sesong.

Se hva Erik Thorstvedt sa om King i studio øverst!

– Jeg leste en dyp og inngående analyse. Hadde det vært for fem eller ti år siden så hadde noen tatt ham umiddelbart. Men nå har de mye bedre verktøy for å analysere prestasjoner og gå i dybden. De sender ikke bare en speider og ser ham en gang eller to. De bryter ned alt han gjør. Det er mange plusser, men hovedkonklusjonener er at han har scoret på et nivå og på en type sjanser som er veldig vanskelig å gjenskape. For å si det brutalt: Han har hatt flaks. Og vi liker ikke flaks. Vi liker at ting er rasjonelle og logiske. Og i fotball er det mye flaks og uflaks, sa Thorstvedt i sendingen.

King: – Latterlig!
Joshua King har fått med seg Thorstvedts påstander.

Angriperen, som har måtte tåle å gå målløs av banen i tre strake Bournemouth-tap denne sesongen, nøler ikke med å slå tilbake mot den tidligere Tottenham-keeperen.

25-åringen beskriver påstandene fra TV 2-eksperten som «helt latterlige».

– Ja, forrige sesong var bare flaks. Bare flaks. Jeg jobbet hardt og gjorde en fantastisk sesong. Men, som dere (i TV 2, red. anm) sier. Det var bare flaks, sier en tydelig sarkastisk King til TV 2 Sporten.

– Blir du sint av kritikken?

– Om jeg blir sint? Ikke i det hele tatt. Men det er latterlig. Det synes jeg det er når du har en norsk spiller som gjør det bra i Premier League. De snakker om noe negativt som ikke er negativt. Jeg har tatt kritikk når jeg har spilt dårligere kamper og ikke scoret mål. Men når man først scorer 16 mål i Premier League, og er fra Norge, så velger disse å finne noe negativt og si at jeg hadde brutalt flaks. Det er latterlig, svarer King.

– Jeg skal gjøre det enda bedre denne sesongen
Landslagsspissen er fast bestemt å score enda flere mål i Premier League denne sesongen.

– Jeg skal gjøre en bedre sesong, og det betyr at jeg må score 17 mål. Det er målene jeg har satt meg. Jeg skal forbedre forrige sesong. Så er det opp til meg og mine lagkamerater for å få det til, konkluderer King.

Bournemouth har tapt alle sine tre første kamper i sesongstarten. Men King tror trenden snart vil snu.

– Det er surt å tape tre på rad og stå med null poeng. Men det er en lang sesong og vi må prøve å få tilbake den vinnerviljen vi hadde i fjor, mener han.

Forlenget kontrakten
Ifølge Eurosport.no signerte King en ny fireårskontrakt med Premier League-klubben før helgen. Det var aldri aktuelt for klubben å selge målmaskinen.

Bournemouth bekrefter på sine hjemmesider at King har skrevet under på en ny fireårskontrakt tirsdag kveld.

– Jeg har hatt en fantastisk sesong og jeg har lyst til å gjøre det enda bedre. Jeg føler at Eddie Howe har fått mye ut av meg. Begge er enige og vet at jeg har mer å gå på. Det var ikke noe spørsmål om at jeg skulle dra egentlig. Spesielt personlig. Klubben ga tidlig beskjed om at de nektet å selge meg uansett. Jeg er fornøyd og skrev under en ny fireårskontrakt på fredag. Jeg er glad, sier King til Eurosport.no.

Lik TV 2 Sporten på Facebook