Dette er Lagerbäcks råd til Sevilla-aktuelle Berge

Landslagssjef Lars Lagerbäcks råd til unge spillere som har tilbud fra storklubber er å tenke på spilletid. Sander Berge (19) kobles nå til spanske Sevilla.

SEVILLA-AKTUELL: Sander Berge er ettertraktet. Sevilla har lagt inn et bud på den norske midtbanespilleren. Foto: Larsen, Håkon Mosvold
SEVILLA-AKTUELL: Sander Berge er ettertraktet. Sevilla har lagt inn et bud på den norske midtbanespilleren. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Genk skal ha mottatt et bud på 12 millioner euro for den finslepne, norske midtbanespilleren som nå forbereder seg til landskamper mot Aserbajdsjan og Tyskland.

Spørsmålet er om Berge vil prioritere en potensiell benketilværelse i den spanske storklubben foran trygge Genk.

Landslagssjef Lars Lagerbäck støtter Berge uansett hva han velger.

– Spør spillerne meg, så ber jeg dem ta en mest realistisk vurdering som mulig om hva som er best for dem fotballmessig. Så er det veldig mange andre faktorer som spiller inn, som økonomi. Og nye utfordringer er alltid bra. Men jo yngre de er, jo viktigere er det at de tenker på spilletid. Det er opp til dem. Vil de ta utfordringen, er det på et vis veldig positivt. Det viser at de har riktig innstilling, sier Lagerbäck.

Svensken stilte mandag på den første pressekonferansen før treningsuken inn mot de to VM-kvalifiseringskampene.

Siden svensken tok over som norske landslagssjef, har det blitt ett tap (Nord-Irland) og to uavgjort (Sverige og Tsjekkia).

Fredag står Aserbajdsjan på motsatt halvdel på Ullevaal, mens stormakten Tyskland venter allerede mandag i det som allerede er en fortapt VM-kvalik.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2