– Noe er råttent i Arsenal

Kritikerne har fått vann på møllen etter Arsenals ydmykende 0-4-tap for Liverpool.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Arsenal 4-0

Se sammendrag øverst

Arsenal ble regelrett rundspilt i tapet for Liverpool. Nå får manager Arsène Wenger og spillerne slakt.

– Hva er det som foregår i Arsenal? Dette er en forestilling de ikke kan være bekjent av. Det er på grensen til uverdig for Arsenal, konkluderte TV 2s kommentator Øyvind Alsaker med da det sto 4-0 til Liverpool og fortsatte etter kampen:

– Vi sitter med en følelse av at arsenalspillerne sviktet sin sjef. At noe ikke er som det skal være i den klubben. Noe er råttent, sa Alsaker.

– Katastrofal prestasjon

Etter kampen var Wenger svært skuffet.

– Resultatet er en konsekvens av prestasjonen vår, som ikke var god nok. Det var veldig skuffende. Liverpools dominans var sjokkerende, men prestasjonen var katastrofal, sa Wenger etter kampen til Sky Sports.

Wenger ville ikke gå inn på detaljer om hva som gikk galt.

– Det er grunner til tapet, som vi må analysere, sa 67-åringen, som også fikk spørsmål om «Wenger out»-ropene fra tribunen.

– Jeg vil ikke svare på det. Det er en del av følelsene til noen på tribunen. Om jeg er problemet, så er jeg problemet. Vi taper sammen. Vi ønsker at fansen skal være med oss når vi taper også. Det eneste vi kan gjøre er å komme tilbake med en bedre prestasjon.

Hangeland kritiserer Wenger

– Wenger hadde nok en plan, men den har ikke fungert. Utførelsen har i praksis vært elendig. Førsteomgangen deres har vært fryktelig, sa Brede Hangeland i pausen da resultatet var 2-0 til Liverpool.

Etter kampen kritiserte han Wengers disposisjoner. Hangeland er klar på at franskmannen burde startet med fire bak og heller valgt andre spillere på topp.

– Spillerne opptrer trygt om de er trygge på systemet. I dag var det mange feil fra spillerne. Wenger må sette et solid fundament bak og bygge derfra, analyserte Hangeland.

– De mangler en sterk sentrallinje i laget, slik de andre toppklubbene har. De kan fort ende utenfor topp fire nå, sa Mark Clattenburg i TV 2s Premier League-studio.

Vann på #wengerout-møllen

Arsène Wenger (67) skrev ny toårskontrakt etter den skuffende 2016/17-sesongen. Etter to tap på tre kamper har #wengerOut-tilhengerne våknet igjen. De spør seg blant annet hvorfor rekordsigneringen Alexander Lacazette ble benket.

Etter en sommer med overgangsuro var Alexis Sanchez tilbake fra start, men leverte en anonym forestilling. Kontraktrebellen Alex Oxlade-Chamberlain ble byttet ut samtidig med Sanchez. Neste serierunde kan begge være borte fra klubben.

Overgangsvinduet stenger torsdag. Kanskje må Arsenal ut og hente noen forsterkninger også for å få sesongen på rett kjøl igjen etter landslagspausen.

– Vi tenker mye på overgangsvinduet, men etter en slik prestasjon er det ikke riktig å snakke om det, sa Wenger søndag.

Etterlyste ledere

Tidligere toppspiller Robbie Savage, som nå er ekspert for BBC radio, etterlyser ledere i Arsenal-laget og rister på hodet av holdningen til spillere som Xhaka og Monreal.

– Hvis jeg var en Arsenal-fan, ville jeg ønsket å se manageren. Wenger og Steve Bould sitter bare der. Kom dere opp og gi laget en overhaling, er beskjeden fra Savage.

Lik TV 2 Sporten på Facebook