Liverpool-angrepet herjet da Arsenal ble ydmyket

Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah rev Arsenal-forsvaret i fillebiter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Arsenal 4-0

Se kampreferat øverst.

Selv uten Philippe Coutinho herjet Liverpools angrep med Arsenal.

Alle tre som startet på topp pluss innbytter Daniel Sturridge tegnet seg på scoringslisten, da gjestene ble fullstendig ydmyket.

Dermed fulgte Liverpool opp fire mål mot Hoffenheim med nye fire mot Arsenal, som så ut som noe helt annet enn en utfordrer om en topp fire-plassering.

– Jeg kan ikke huske å ha sett så stor forskjell på to lag som skal være i topp seks. Det var en overkjøring av dimensjoner, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

– Det er en perfekt dag for Liverpool.

– Liverpool har vært fryktelig gode til å utnytte at Arsenal er fryktelig svake. En voldsomt imponerende prestasjon, stemmer kommentatorkollega Petter Myhre i.

– Kontrollerte kampen overalt

Ikke unaturlig var det meget fornøyde Liverpool-representanter som møtte pressen etter kampen.

– Jeg følte vi kontrollerte kampen overalt. Jeg er overlykkelig med prestasjonene til guttene og belønningen til slutt, sier Liverpool-kaptein Jordan Henderson etter kampen.

– Vi var veldig gode. Så langt har vi lært fra hver kamp, og bygget på det. Det var enda bedre enn det vi gjorde mot Hoffenheim. Vi ville vise vår vilje til å gjøre noe helt spesielt, og guttene gjorde det veldig bra, sier manager Jürgen Klopp.

– Om man gir Arsenal tid, rom og gjøre det de vil, så har man tapt før kampen starter. I dag fikk de ikke gjøre det de ville, og det er all ære til guttene. Vi hadde veldig hardtarbeidene gutter.

Det overrasket mange da Simon Mignolet gikk ut av troppen, og Loris Karius kom inn mellom stengene. Tyskeren fikk imidlertid lite å bryne seg på, og med unntak av to nestentabber da han ble satt under press av Danny Welbeck ble det en lykkelig, og rolig, sesongdebut for Karius.

Georginio Wijnaldum vil ikke være med på at dette var et skremmeskudd til konkurrentene.

– Jeg tror de andre lagene vet hvilke kvaliteter vi har i laget. At vi vant 4-0 her betyr ikke at vi kommer til å spille bra mot City neste gang. Man må konsentrere seg og være klar til å gjøre en god kamp, sier Georginio Wijnaldum til TV 2.

Tidlig ledelse

Liverpool var best i alle faser av spillet allerede fra dommerens første fløyteblås, og de hadde hatt flere sjanser da ledermålet kom.

Det tok likevel bare 16 minutter før Liverpool ledet. Granit Xhaka ga bort ballen på egen banehalvdel og Liverpool utnyttet det nådeløst. Et innlegg fra Joe Gomez fant Roberto Firmino inne i boksen, og brasilianeren stanget inn 1-0 via bakken.

– Det er en perfekt timet bevegelse og et godt innlegg. Fortjent ledelse, sa TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Passivt Arsenal

Et passivt bortelag slet med med å komme opp i vertene, og bare to minutter senere hadde Jordan Henderson en kjempesjanse til å gjøre 2-0 etter at Mesut Özil mistet ballen på egen banehalvdel. Jordan Henderson klarte ikke å utnytte sjansen alene med keeper.

Arsenal prøvde å heve presshøyden, men slet med å sette veldig trykk på Liverpool, som så mer truende ut mot det vaklevorne forsvaret hos «The Gunners».

– Arsenal har kjempeproblemer når Liverpool forflytter seg. De klarer ikke å følge veggpasningene, og taper så å si alt av andreballer, kommenterte Myhre.

Lekker kontring

Der Liverpool klarte å stoppe Arsenals overganger ble gjestene halsende etter. Og 2-0 kom etter en kontring varemerket Liverpool.

Joe Gomez vant ballen i egen 16-meter, foret Wijnaldum som trillet videre til Emre Can. Tyrkeren spilte frem til Roberto Firmino – som igjen fant Sadio Mané.

Senegaleseren snurret rundt med Rob Holding og avsluttet strålende i lengste hjørne.

– Sadio Mané viser sin klasse nok en gang for Liverpool. For en spiller, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Stillingen var også 2-0 til pause – etter en dominerende prestasjon.

– En strålende omgang av Liverpool, og tilsvarende svak av Arsenal, kommenterte Petter Myhre.

Liverpool-kontroll

Arséne Wenger tok grep, byttet inn Francis Coquelin for Aaron Ramsey og la om til den velkjente 4-2-3-1-formasjonen. Det gjorde at laget så bedre ut de første fem minuttene, men det var Liverpool som skapte farlighetene.

Mohamed Salah hadde fått flere gode muligheter da Hector Bellerín forærte ham ballen. Et klarert hjørnespark havnet hos spanjolen som ikke klarte å få ballen unna. Egypteren stjal ballen og stormet mot mål. Etter flere misbrukte sjanser gjorde han ingen feil og satte inn 3-0.

– En forferdelig miss fra Bellerín. Mohamed Salah får en drømmemulighet som han forvalter på best mulig måte. Arsenal er i krise på Anfield, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Da var det game over og Liverpool kunne i stor grad kontrollere inn seieren og vente på flere Arsenal-feil.

Det virket nærmest uungåelig da Salah fikk tid og rom til å slå et perfekt innlegg til Daniel Sturridge på bakerste stolpe. Sturridge gjorde ingen feil da han stanget inn 4-0 og gjorde ymykelsen komplett.