NY PRIS: Cristiano Ronaldo vant igjen.
NY PRIS: Cristiano Ronaldo vant igjen. Foto: Valery Hache

Ronaldo kåret til sesongens spiller

Cristiano Ronaldo vant prisen foran Lionel Messi og Gianluigi Buffon.

Cristiano Ronaldo har hatt et fantastisk år siden han ble kåret til sesongens spiller av Det europeiske fotballforbundet (UEFA) i fjor. Torsdag fikk han prisen nok en gang.

32-åringen har vunnet individuelle priser som Ballon d'Or, FIFAs pris for verdens beste og årets spiller i Pourtal. I tillegg har han vunnet VM for klubblag, La Liga og Champions League med Real Madrid, samt vært en del av det portugisiske laget som tok bronse i Confederations Cup siden han mottok prisen i august i fjor.

Ronaldo fikk også prisen som sesongens spiller i 2016/2017 da den ble delt ut i Monaco torsdag i forbindelse med Mesterliga-trekningen. Lionel Messi og Gianluigi Buffon var de to andre kandidatene til å motta prisen.

– Hvert år har jeg de samme målene; vinne alt som er mulig med landslag og klubb. Som jeg har sagt tidligere, så er jeg glad for å være her og motta prisen igjen. Jeg må takke lagkameratene mine, for jeg er glad på deres vegne, uttalte Ronaldo etter å ha fått prisen, og fortsatte:

– Jeg vet at prisen ikke er for prestasjonene på landslaget, men jeg må også takke dem, for jeg får ekstra motivasjon hver gang jeg drar på landslagsoppdrag. Jeg må også takke fansen i Real Madrid.

Ronaldo vant også prisen for sesongens angrepsspiller. Klubbkameratene fikk Sergio Ramos og Luka Modric fikk prisene for henholdsvis forsvarsspiller og midtbanespiller. Gianluigi Buffon ble kåret til sesongens keeper.

Lieke Martens fra Nederland vant prisen som sesongens spiller på kvinnesiden.